Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε


Στη διάρκεια της συζήτησης για τη Novartis στη Βουλή καταγράφηκαν πλήθος αναφορών στα εθνικά θέματα, μεταξύ άλλων, και στα ελληνοτουρκικά και στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναδεικνύοντας το αδιέξοδο των πολιτικών δυνάμεων, που μεταχειρίζονται ​εργαλειακά​ τα εθνικά θέματα​, ευρισκόμεν​ες​ σε δύσκολη θέση εξαιτίας του σκανδάλου.
Η τακτική είχε ξεκινήσει από την διολίσθηση αρκετών σε ανεδαφικές εθνικιστικές θέσεις στο θέμα της πΓΔΜ, ενόψει των επερχόμενων αποκαλύψεων για τη Novartis, αδιαφορώντας για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στα εθνικά συμφέροντα. 
Σε μια περίοδο που η ηγεσία των Σκοπίων αποκαθιστά την εικόνα της στη διεθνή σκηνή με τις κινήσεις καλής θέλησης και την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, που ζητούσε η ελληνική πλευρά, το παλιό πολιτικό σύστημα που διαμόρφωσε την επίσημη εθνική θέση τώρα υπαναχωρεί στην πατριδοκαπηλεία προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και να αποφύγει τη διαλεύκανση του σκανδάλου.
Απέναντι στην ανευθυνότητα και την ​ιδιοτελή μικροπολιτική, η κυβέρνηση οφείλει να αντιπαραβάλει σοβαρότητα και συνοχή. Ενδέχεται άλλωστε οι κρίσιμες συνομιλίες και αποφάσεις να συμπέσουν με ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου