Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Απλά μαθήματα συγκάλυψης


Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, η αποκάλυψη ότι στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο έφταναν βαλίτσες με μίζες  θα προκαλούσε σοκ στα ΜΜΕ και αμείλικτα ερωτήματα.
Σε μία χώρα πάντως, κάποια ΜΜΕ φρόντισαν να υποβαθμίσουν τις κατηγορίες, πριν καν διατυπωθούν, αμφισβήτησαν τη σημασία του υλικού και απέφυγαν ακόμη και να το μελετήσουν. Μερίδα του Τύπου την πρώτη μέρα κατέγραψε με μονόστηλα το σκάνδαλο της Novartis που απειλεί με συντριβή το παλιό πολιτικό σύστημα.
Αρχικά, κάποιοι έκαναν λόγο για παραγραφή αδικημάτων, τακτική που εγκαταλείφθηκε γρήγορα ως έμμεση παραδοχή ενοχής. Στη συνέχεια υιοθέτησαν την υπερασπιστική γραμμή των εμπλεκομένων και απέδωσαν σε κυβερνητική σκοπιμότητα τις αποκαλύψεις.
Επιτίθενται  στους προστατευόμενους μάρτυρες ως "κουκουλοφόρους" λειτουργώντας σαν "μπράβοι" των πολιτικών. "Στήνουν βούρκο με 3 κουκούλες" έγραψαν τα Νέα, "Αρένα με κουκούλα gate" ο Ελ. Τύπος. Για "γκριζες ζώνες με καταθέσεις" μιλά η Καθημερινή.
Προβεβλημένοι δημοσιογράφοι έσπευσαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα να επισημάνουν πόσο έντιμοι είναι οι πολιτικοί που εμπλέκονται και να αποκλείσουν τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!
Δημοσιογράφοι όμως βρίσκονται και στο υλικό της δικογραφίας κατηγορούμενοι ότι "ξέπλεναν" μίζες για πολιτικούς και αυτό εξηγεί την ταύτιση Τύπου και πολιτικών, που υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.
Σε όλο τον κόσμο οι δημοσιογράφοι, αναζητούν τρόπους και υλικό για να αποκαλύψουν στην κοινή γνώμη την αλήθεια και τη διαφθορά. Στην Ελλάδα είναιοι πρώτοι που προσπαθούν να τα κουκουλώσουν
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου