Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Αρισtea Party



"Δεν είναι μεταρρύθμιση να δίνεις 400 ευρώ στους νέους 18-24 ετών για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα και να θεωρήσουν ότι με αυτόν τον τρόπο έρχεται η ελπίδα. Αυτό είναι ένα φιλοδώρημα, δεν είναι οι βαθιές αλλαγές που περιμένουν σήμερα οι νέοι".
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πολλά εξοργιστικά, στο συνέδριο της ΝΔ που έριξε αυλαία χθες. Η παραπάνω όμως δήλωσή του -όπως και οι προθέσεις για καθολική ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους- ξεπερνάει σε κυνισμό ακόμα και την αγαπημένη του βαρώνη Θάτσερ. Όπως η "σιδηρά κυρία" συνέθλιψε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Άγγλων, έτσι και οι μνημονιακές κυβερνήσεις στις οποίες πήρε μέρος ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, εκτός των άλλων εγκλημάτων, οδήγησαν την ανεργία των νέων στο 60% ενώ άλλους τους έστειλαν στο εξωτερικό, "εγκαινιάζοντας" το brain drain.
Όμως στο κόμμα που έχει καταφέρει να είναι ακόμα πιο διεφθαρμένο ως αντιπολίτευση, από ότι ήταν ως κυβέρνηση,  όχι μόνο δεν έβαλαν μυαλό, αλλά μάλιστα πιστεύουν ότι δικαιώθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν για να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους... την όποια τέλος πάντως έχει απομείνει. Ολοκληρώνοντας έτσι το θεάρεστο έργο τους... 
Βέβαια είναι απόλυτα λογικό να μιλάει με τόση άνεση για τη διαφθορά και την οικογενειοκρατία "ένας λαϊκιστής, βαθύπλουτος γόνος που κάθεται". Δεν τα λέω εγώ αυτά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τα λέει:
Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαν τον άνδρα που κακοποιούσε επί χρόνια τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Αυτή βρήκε τη δύναμη, τον έδιωξε και τώρα της λέει πως θέλει να γυρίσει πίσω… πως άλλαξε, λέει. Αδυνάτισε, έβαλε κουστούμι, καινούργια γραβάτα, πήρε πάλι δανεικά από κάτι φίλους επιχειρηματίες και θα στήσει μια επιχειρησούλα. Νόμιμα, όχι όπως παλιά. "Αυτά τέλος", λέει. Και το σπίτι που χρωστάει θα το ξεπληρώσει. Το κανόνισε, λέει, με το διευθυντή της τράπεζας που είναι φίλοι… από παλιά!
ΥΓ. "Άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ντρέπονται”, είπε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που "φασιστοποίησε" πλήρως τη ΝΔ, φέρνοντας στο κόμμα τους Γεωργιάδη και Βορίδη, υιοθέτόντας πλήρως τις απόψεις τους. 
Προφανώς ακόμα δεν έχουν καταλάβει τα κατάλοιπα της μεταπολίτευσης, πως το να ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ και να το έχεις μετανιώσει, είναι δείγμα υγείας. Το να θες να ξαναψηφίσεις, όμως, τους «εγκληματίες» που χρεοκόπησαν τη χώρα και φτωχοποίησαν έναν ολόκληρο λαό, είναι αδιανόητο έγκλημα.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου