Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Χείμαρροι ψεύδους από ιεροεξεταστές τρίτης κατηγορίας και αργυρώνητους γραφιάδες



Πλέον τα πράγματα αποκαλύπτονται στις αληθινές τους διαστάσεις. Αυτές που συνειδητά έθαψαν οι ιεροεξεταστές τρίτης κατηγορίας και οι αργυρώνητοι γραφιάδες. Αυτοί που φυσικά δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη και είναι έτοιμοι να «υποτροπιάσουν».
E.M 
«Το Φεβρουάριο του 2017, με τρία χρόνια καθυστέρηση, το Δασαρχείο Αιγάλεω απαντά σε εκκρεμούσα αίτηση από 15 Απριλίου του 2014 της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας (Αττικής) λέγοντας ότι παύει η διαδικασία που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος και έτσι η αίτηση τίθεται στο αρχείο. Η αίτηση θα μπορούσε να συνεχιστεί με το καινούργιο νόμο. Όμως η Διεύθυνση της Περιφέρειας έπρεπε να υποβάλλει εκ νέου τα στοιχεία που αφορούσαν τις συντεταγμένες των εκτάσεων, κλπ, αφού όμως υπήρχαν αυτά τα στοιχεία! Το έγγραφο αυτό του Δασαρχείου ανέτρεψε το χρονικό προγραμματισμό της εκτέλεσης του έργου. Μόλις στις 21/11 έδωσε την απάντηση το Δασαρχείο». «Τηρήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε να τηρηθούν. Αλλά δεν είναι δυνατόν από το 2014 να μην έχει απαντήσει το Δασαρχείο. Γιατί αν είχε απαντήσει εγκαίρως το έργο θα είχε προχωρήσει». Τάδε έφη η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM, σχετικά με το ενδιάμεσο Πόρισμα που δημοσιοποίησε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με τις ευθύνες για τη πρόσφατη τραγωδία στη Μάνδρα.
Και το Πόρισμα, που αναγνωρίζει τον εξαιρετικό, «ακραίο» χαρακτήρα του φαινομένου που έπληξε στα μέσα Νοεμβρίου τη Μάνδρα («καταιγιστική βροχόπτωση»), αναφορικά με το έργο διευθέτησης του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης αποφαίνεται ότι «ο λόγος που δεν υλοποιήθηκε η δημοπράτηση του μελετηθέντος έργου είναι αποκλειστικά γραφειοκρατικός».
Με λίγα λόγια το Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που θα ενταχθεί και στην υπό εξέλιξη εισαγγελική έρευνα (ύστερα από σχετική προσφυγή της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου) φέρνει στο προσκήνιο, τεκμηριωμένα, τις καθυστερήσεις, την αβελτηρία, τη γραφειοκρατία, τη λάθος ιεράρχηση δημοσίων φορέων (Δασαρχεία, Πολεοδομία), ειδικά για το θέμα του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης και ευρύτερα σε ό,τι αφορά στο μπάζωμα ενός εκ των δύο ρεμάτων, με το δημοτικό αμαξοστάσιο Μάνδρας να αποκαλύπτεται ότι είναι αυθαίρετο!Και παράλληλα δικαιώνει την Περιφέρεια Αττικής, που, από τις 17/11 στηλίτευε «τη συστηματική αναπαραγωγή ψευδών ανακριβών ειδήσεων από ορισμένα εκδοτικά κέντρα (ιστοσελίδες, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς) σχετικά με δήθεν αδράνεια της Περιφέρειας».
Είναι πλέον φανερό ότι ευθύνες υπάρχουν και έχουν ονοματεπώνυμο. Αλλά δεν πρόκειται για ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου. Και πλέον ο στόχος (το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη των 24 θυμάτων) δεν πρέπει να είναι ούτε ο κανιβαλισμός ούτε ο εξαγνισμός. Αλλά η αλλαγή του προτύπου άσκησης διοίκησης, η ανάληψη της ευθύνης και η αποτροπή της επανάληψης μιας παρεμφερούς τραγωδίας. Όχι η στοχοποίηση, η ηθική εξουθένωση, ο πολιτικάντικος, κτηνώδης λαϊκισμός – ό,τι ακριβώς επιχειρήθηκε, άλλοτε άγαρμπα άλλοτε πιο «επεξεργασμένα», από πένες, ιστολόγια, λογαριασμούς σε fb και twitter, σε βάρος της Περιφερειάρχη Δούρου, η οποία κατηγορήθηκε σε κυριακάτικα πρωτοσέλιδα και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ότι δήθεν «έθαψε τη μελέτη», «έπνιξε τους ανθρώπους», «αδιαφόρησε» και πολλά, πολλά άλλα, το ίδιο ανεύθυνα όσο και προκλητικά. Επειδή εκείνες τις ώρες χρειαζόταν ένας αποδιοπομπαίος τράγος. Χρειαζόταν η προσωποποίηση των ευθυνών μιας τραγωδίας της οποίας οι ψηφίδες είχαν μπει ήδη από το 2003 με την επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Μάνδρας. Ο στόχος ήταν εύκολος: η νέα γυναίκα, και μάλιστα αριστερή, στα ηνία της Περιφέρειας Αττικής από το 2014 έπρεπε να υποστεί το ανάθεμα και να ενοχοποιηθεί.
Πλέον τα πράγματα αποκαλύπτονται στις αληθινές τους διαστάσεις. Αυτές που συνειδητά έθαψαν οι Ιεροεξεταστές τρίτης κατηγορίες και οι αργυρώνητοι γραφιάδες. Αυτοί που φυσικά δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη και είναι έτοιμοι να «υποτροπιάσουν».  
LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου