Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πάντα φιλεύσπλαχνος ο ΣΕΒ, δεν ζήτησε ούτε καν ευθανασία



Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και διαχείρισης στον ΕΟΠΠΥ και τα δημόσια νοσοκομεία προτείνει ο ΣΕΒ
Παπαλάμπραινα
Η βασίλισσα αγορά πρέπει να ρυθμίζει τα πάντα, ακόμα και τα της υγείας, διαμηνύει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων. 
Όλα είναι κέρδος, επομένως κατά τον ΣΕΒ,  είναι απαραίτητη η εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας και διαχείρισης στον ΕΟΠΠΥ και τα δημόσια νοσοκομεία. Όπως προτείνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, «αυτό που απαιτείται να γίνει είναι να συμπιεσθούν περαιτέρω τα ελλείμματα, κυρίως στα νοσοκομεία, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ίδια έσοδά τους προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες και χρεώνοντας κάποιες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που προσφεύγουν σήμερα στα ιδιωτικά νοσοκομεία».
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τα εργασιακά τους δικαιώματα να εξαϋλώνονται, θα πληρώνουν και για τις υπηρεσίες υγείας. Άλλωστε, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση». Δεν θα απορήσει και κανείς αν υιοθετήσει αυτούς τους νόμους της ζούγκλας στο πρόγραμμά του για την υγεία. Στο κάτω κάτω, όπως βλέπουμε και στις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία, το κρατικό χρήμα πρέπει να ρέει άφθονο για την κάλυψη πελατειακών αναγκών. Δεν μπορεί ο κάθε άρρωστος να θέλει ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να μπαίνει εμπόδιο στη διάθεση των χρημάτων σε διαφημιστικές καμπάνιες σε φιλικά ΜΜΕ. Τι θα γίνουν οι μιντιάδες «φίλοι»; Κλέφτες θα γίνουν;
Και πάλι καλά να λέμε...
Ο Σύνδεσμος, πάντα φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, δεν πρότεινε ούτε ευθανασία για τους ασθενείς, ούτε γκιλοτίνες, για να μην σπαταλώνται άσκοπα χρήματα. Δεν μένει παρά τα εργατικά σωματεία,  άνεργοι και εργαζόμενοι να στείλουν ευχαριστίες στους βιομηχάνους και εργοδότες.
LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου