Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τα κοινωνικά επιδόματα»

Η «δουλειά» να γίνεται. Είτε αν είσαι εντεταλμένος, είτε αν είσαι (κρυφο)ακροδεξιός…
Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Με τις ακραίες και ρατσιστικές θέσεις της Χρυσής Αυγής ταυτίστηκε αρκετά μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ με αφορμή την είδηση ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είναι από 172 χώρες. Μεγάλα ειδησεογραφικά sites, τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες, με βαρύγδουπους τίτλους του στυλ «αποκάλυψη», «σοκ», «απίστευτο» κι άλλες ωραίες λέξεις που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν sites και blogs χαμηλής… νοημοσύνης,δημοσιοποίησαν την είδηση λες και βρήκαν εξωγήινο. Όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Υμηττό. Άλλον.
Η συνέχεια ποια ήταν; Αναδημοσίευση από τους γνωστούς εντεταλμένους, οι οποίοι «κιτρίνισαν» με δόλο ακόμα πιο πολύ το θέμα, για να εξαπλωθεί «καπάκι» η είδηση με το σωστό «φόντο» στους φίλους μας, στους γείτονές μας, στους συναδέλφους μας, στην οικογένειά μας.Βγήκαν κι αυτοί με τη σειρά τους, με τη σημαία της… επανάστασης ανά χείρας, να μας πουν για τους «βάρβαρους» που έχουν έρθει στη χώρα μας και τρώνε το φαγητό μας.
«Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τα κοινωνικά επιδόματα», είναι η ουσία των όσων διάβασα τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα από ανθρώπους που ήθελα να πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά. Είναι οι ίδιοι που δεν ήθελαν να σηκώσει ο Αμίρ την ελληνική σημαία, είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με πρόσφυγες επειδή έχουν αρρώστιες. Είναι οι ίδιοι που φωνάζουν στη γυναίκα τους και στο παιδί τους «για να μάθουν».
Δεν μας είπαν στα ανορθόγραφα, σε πολλές περιπτώσεις, posts τους στο facebook ότι οι δικαιούχοι των 172 εθνικοτήτων πληρούν κανονικά όλα τα κριτήρια που θεσπίστηκαν. Δεν μας είπαν ότι σε όλες τις κανονικές χώρες δίνονται τέτοια βοηθήματα και μεταξύ των ανθρώπων που τα παίρνουν είναι και Έλληνες.
Η «δουλειά» να γίνεται. Είτε αν είσαι εντεταλμένος, είτε αν είσαι (κρυφο)ακροδεξιός…
Υ.Γ.: Και όπως έγραψε και ο Γιώργος Μαυρωτάς, «από τη μία ψηφίζουμε περήφανοι τον Αντετοκούνμπο για το All Star Game & απ’ την άλλη διαμαρτυρόμαστε που παίρνουν κοινωνικό μέρισμα αλλοδαποί που ζουν εδώ (που σημαίνει ότι φορολογούνται και ασφαλίζονται εδώ, αλλιώς δεν θα έμπαιναν καν στην εφαρμογή). Δεν μας πιάνεις πουθενά…»
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου