Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Κατασκευάζοντας «ειδήσεις»


Το Βήμα- Τα Νέα

της Άντας Ψαρρά
Η επιμονή των «Νέων» και των δορυφόρων τους να παρουσιάζουν όλους τους άλλους ψεύτες με κατασκευασμένα ρεπορτάζ για δήθεν πρώτες κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί έχει κοντά ποδάρια.
Οι φιλάνθρωποι ιδιοκτήτες του ομίλου Αλαφούζου και του ομίλου Μαρινάκη αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα σπίτια των φτωχών που θα τους τα πάρουν οι κομμουνιστές, επαναλαμβάνοντας έτσι τα χρόνια της χειρότερης προπαγάνδας.
Δυστυχώς η κατοχή των περισσότερων ΜΜΕ και των καναλιών από τους οπαδούς της συγκεκριμένης εμφυλιοπολεμικής τακτικής, αλλά και η πρόθυμη συνηγορία κομμάτων όπως η Ν.Δ. και ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, επιτρέπει σε μεγάλο μέρος των πολιτών να «καταπίνουν» κραυγαλέες περιπτώσεις κατασκευασμένων «αποκαλύψεων».
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι εκθέτουν ανθρώπους που «θέλουν να βγούνε στα κανάλια» χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει γι’ αυτούς μια παρόμοια έκθεση.
Με μια λογική εκπομπών «ριάλιτι» και εκτός κάθε έννοιας δεοντολογίας οι συντάκτες των συγκεκριμένων «ρεπορτάζ» επιμένουν στις πρώτες κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον περιπτώσεις πλειστηριασμών για όσους δεν προστατεύονται σήμερα από τον Νόμο Κατσέλη-Σταθάκη.
Αυτό όμως είναι κάτι άλλο και δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τους εφοπλιστικούς εκδοτικούς ομίλους να επιμένουν στην τρομοκράτηση των πολιτών, κατασκευάζοντας «ειδήσεις» για το σήμερα.
Οσο για τις συλλογικότητες, ας αναρωτηθούν κι αυτοί με τη σειρά τους για ποιον ακριβώς λόγο οι νεοφιλελεύθεροι υπερασπιστές της κατοικίας του φτωχού ξαφνικά τους θυμήθηκαν.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου