Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Γαλάζιος» παράγοντας Εδεσσαϊκού στο Ευρωκοινοβούλιο



Στην αρχή η ΝΔ είπε να ψηφίσει, μετά είπε δεν... και μετά δεν ψήφισε και μετά απάντησε ότι ψήφισε...
του Μ.Λ.
Η αρχική είδηση του ΑΠΕ ΜΠΕ, την οποία μετέδωσε το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, ανέφερε ότι από ελληνικής πλευράς την επιβολή εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία(παράγραφος 15.2), τη συνεπέγραψαν από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Νίκος Χουντής και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε, με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές το ψήφισμα, με το οποίο οι ευρωβουλευτές ζητούν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης, καθώς και για εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Σαουδικής Αραβίας.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη παράγραφος με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο «επικαλείται το ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη της 25ης Φεβρουαρίου του 2016 που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας» εγκρίθηκε μόλις με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές.
Μεταξύ των ευρωβουλευτών που δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη παράγραφο και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Ζαγοράκης.
Τα ονόματα των ευρωβουλευτών αναλυτικά εδώ.
Το ακατανόητο της στάσης της Ν.Δ. σχολιάζει ακόμα και το «σαμαρικό» antinews.gr, κάνοντας λόγο για «γκάφα του αιώνα», συνδέοντας το θέμα με τη γενικότερη επικοινωνιακή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το ακροδεξιών απόψεων σάιτ, «μάλλον έχουν αυτοκτονικές τάσεις στη Νέα Δημοκρατία. Υποτίθεται ότι έχουν αναγάγει την υπόθεση των βλημάτων σε νούμερο ένα θέμα για να πλήξουν την κυβέρνηση» καθώς, «παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε το ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σαουδική Αραβία, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την εν λόγω διάταξη».
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου