Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

#Fake_News... Η αλήθεια να λέγεται

του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Δεν πέρασαν ώρες από τη δημοσίευση του άρθρου και τα ΜΜΕ επιβεβαίωσαν το γραφόμενά μου. Πρώτα με την πλαστή αποκάλυψη για δήθεν offshore το πατρός Σκουρλέτη, που έχει αποβιώσει εδώ και 32 χρόνια, όπως και τον δήθεν χρηματισμό του Νίκου Παππά από τον Μαδούρο, με επιχείρημα ότι "το έκανε και στους Ποδέμος" αποκρύπτοντας ότι στα ισπανικά δικαστήρια δικαιώθηκε ο Πάμπλο Ιγγλέσιας για το ψευδές δημοσίευμα!
"Βλέπετε στο πρόσωπο μου, αγαπητέ, ένα φωτισμένο οπαδό της δουλείας....Παλαιότερα, δεν είχα παρά μόνο την ελευθερία στο στόμα μου...[τώρα] καλώ τους καλούς ανθρώπους του λαού να υποτάσσονται και να κυνηγούν ταπεινά τις ανέσεις τις δουλείας, με κίνδυνο να την παρουσιάσουν σαν την Αληθινή Ελευθερία" έλεγε ο Ζαν-Μπαπτίστ Κλαμάνς στην ΠΤΩΣΗ του Καμύ.
Μισό αιώνα μετά ελευθερία της έκφρασης περνάει δια πυρός και σιδήρου παρά την, θεωρητικά, θεσμοθετημένη ύπαρξη της στον ελεύθερο κόσμο.
Ο όρος Fake News (ψευδή ειδήσεις) είναι τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα, με τα ΜΜΕ να δείχνουν με τον δάκτυλο το διαδίκτυο. Ομως η πιο πρόσφατη κατασκευασμένη Ειδηση, όπως και οι περισσότερες, δεν προήλθε ούτε κι αυτή από το διαδίκτυο, αλλά από παγκοσμίου "φήμης" και "εγκυρότητας" Reuters'
Η κατασκευασμένη είδηση του Reuters,  «μοιράστηκε» μόνο σε συνδρομητές, στο οικονομικό "τμήμα" του ιστοτόπου, γεγονός που αυξάνει τις υποψίες ότι είχε σκοπό τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστηριο. Εκεί "πληροφορία" ισχυριζόταν πως ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου,  κατά την οποία “προσανατολίζεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με στόχο την άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών”
Παρά τις συνεχείς κατασκευασμένες ειδήσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ, αυτοί χρόνια κατηγορούν το διαδίκτυο για την άνοδο του λαϊκισμού και των Fake News/Hoax. Ποιοι; Αυτοί που για δεκαετίες ανεβοκατέβαζαν πολιτικούς και κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο βάση όχι την ενημέρωση, αλλά τα διαπλεκομένα συμφερόντα μιας δράκας οικονομικών δολοφόνων.
Είναι εύκολο να κατηγορήσεις το διαδίκτυο, λόγω της ευρείας διασποράς μιας συνωμοσιολογικής άποψης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι την αναπαράγουν την υιοθετούν, ενώ υπάρχει λανθασμένη αντίληψη ότι αυτή προέρχεται από το διαδίκτυο όταν,  το 90% των ψευδών ειδήσεων προέρχεται από "συστημικά" ΜΜΕ (Η "fake" αποκάλυψη για το σπίτι του Τσίπρα, η πλαστή είδηση για τον Κατρούγκαλο, η διασπορά φημών για το δυστύχημα στην Αιγινα κτλ)
Η λογοκρισία σήμερα δεν γίνεται με την απαγόρευση μιας είδησης, αλλά με την υπερπληθώρα πληροφοριών. Τα παλαιά καθεστώτα βασίζονταν στην παραγωγή της λήθης, οι σημερινές βιομηχανίες συνειδήσεων βασίζονται στην κατασκευή ή/και την διαμόρφωση των θεμάτων που έχουν σκοπό την εκούσια συμμόρφωση στην κυριαρχία των βαρώνων της διαπλοκής, της τρόικας του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δεν έχουν περάσει δυο χρόνια από την αποκαθήλωση της ¨εκσυγχρονιστικής¨ λοιμικής που άνοιξε την κερκόπορτα στο ΔΝΤ, όχι μόνον το 2010, αλλά πίνοντας το αίμα της πατρίδας από την δεκαετία του 1990 με όλα τα σκάνδαλα και τους πρωταγωνιστές που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τους εισαγγελείς.
Κι όμως, τα ΜΜΕ εκτοξεύουν ύβρεις και ζέχνουν κατά των...αγανακτισμένων που τους αποκαθήλωσαν και αποκάλυψαν τα εγκλήματα τους και την ίδια στιγμή διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους διότι "διώκονται για τις (νεοφιλελε) ιδέες τους" στο όνομα της κατάλυσης της δημοκρατίας επειδή, οι υβριζομενοι από τους μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα ένεκα της κρίσης,  τους λοιδορούν!
Δημοκρατία κύριοι δεν είναι καθεστώς α-λα-καρτ, αλλά κοινωνία σεβασμού του άλλου, αντιθέτως λαϊκισμός είναι τα στερεότυπα και τα τηλεοπτικά κλισέ των μεσημεριανών που δημιουργούν ασφυξία στην αντίθετη άποψη.
Η λεκτική βια των ΜΜΕ εναντίων όλων των χειμαζόμενων κοινωνικών ομάδων (τεμπέληδες, ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες τους) ταυτόχρονα με την επιμελή απόκρυψη των σκανδάλων της συγκεκριμένης συμμορίας που θέλει να παλιννοστήσει στην εξουσία , είναι ταυτόσημα με την απόλυτη βια του φασισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ηγετική ομάδα του επίδοξου Πρωθυπουργού της ΝΔ αποτελείται από στελέχη της ακροδεξιάς, όψιμα μετανοημένων αντισημιτών και περιθωριακών συνωμοσιολογικών εντύπων
Αποκαλούν λοιπόν "λαϊκισμό" όλους όσους φέρουν διαφορετική άποψη από τους "ειδικούς" καλεσμένους στα τηλεοπτικά πάνελ τους, και πίσω από το λαϊκισμό αφήνουν την μομφή ότι όσοι προειδοποιούσαμε κι ενημερώναμε τον κόσμο για το αδιέξοδο των προγραμμάτων λιτότητας ψευδόμαστε. Γιατί λαϊκισμός είναι η χρήση ψευδών γεγονότων ή/και η διόγκωση αληθινών ειδήσεων με σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό του πληθυσμού.
Ποιος έλεγε ψέμματα;
Ας έρθουν στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας να δούμε τον δικό τους λαϊκισμό του κλισέ "Ολοι μαζί τα φάγαμε".
Ποιος έλεγε αλήθεια;
Ο καταδικασμένος Παπακωνσταντίνου που έλεγε ότι το 2011 θα είναι μια νέα χρονιά ανάκαμψης και το 2012 η έξοδος στις αγορές;
Ο Τομσεν που έβαζε την κορύφωση της ανεργίας μεταξύ του 14% και 17% και τελικά άγγιξε το 30%;
Αυτός που έλεγε ότι αν ψηφίσουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα γίνουμε Βενεζουέλα;
Αυτοί που παραδέχθηκαν ότι το ΔΝΤ έκανε λάθος, αλλά τώρα το υπερασπίζονται και ζητούν να υπογράψουμε κατάργηση των απεργιών, των συλλογικών συμβάσεων και επαναφορά των δουλεμπόρων-εργολάβων στα νοσοκομεία όπως επιμένει το ΔΝΤ;
Αυτοί που έκαναν το PSI κι αντί της φυλακής για απιστία-υπεξαίρεση και την φτωχοποίηση του λαού, προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως θύματα του "λαϊκισμού" όσων αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της NOVARTIS, της SIEMENS και των εξοπλιστικών;
Τους τρομοκρατεί η ιδέα ότι δεν μιλάμε πλέον για παραπλανημένους ψηφοφόρους, προσωρινά "θύματα" κάποιου "λαϊκισμού" που κάποια στιγμή θα επιστρέψουν, αλλά στην πλήρη ανατροπή την οποία δεν μπορούν να αντιστρέψουν, γιατί η διαφθορά δεν είναι απλά μια παρεκτροπή στην ύπαρξη αυτών των σχημάτων, αλλά η εξυπηρέτηση της ελιτ είναι ο ίδιος ο λόγος της ύπαρξης τους.
Το τελευταίο τους καταφύγιο είναι να βοηθήσουν στην άνοδο της ακροδεξιάς σαν ανάχωμα, όπως έκαναν και στην Ελλάδα το 2012 και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν, άλλωστε η ακροδεξιά πάντα τους έσωζε, όπως και στα '30s στην Γερμανία
Ο Roche στο βιβλίο του "Καπιταλισμός εκτός νόμου" χαρτογράφησε τον κόσμο των οφσορ, εκεί υπάρχει η λύση της κρίσης και της λιτότητας. Αν ο Ολαντ, η Μερκελ, η Βελκουλέσκου θέλουν να αντιμετωπίσουν την κρίση και την φοροδιαφυγή αρκεί να καταργήσουν τους φορολογικούς παραδείσους. Ομως όπως φάνηκε από τα Panama Papers μιλάμε για την ομαδική αυτοκτονία του 80% του πολιτικού προσωπικού του δυτικού (κι όχι μονο) κόσμου.
Ειναι φανερό λοιπόν, ότι είναι πιο εύκολο να στύψεις στην μέγκενη τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, απλά ενοχοποιόντας τους με πλαστές ειδήσεις στην γραμμή "Μαζί τα Φάγαμε"
Τα ιερατεία των Αγορών που ελέγχουν τα ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να δημιουργούν τα Fake News εμείς έχουμε την υποχρέωση να αποκαλύπτουμε την αλήθεια.
Η τελευταία ευκαιρία για τον δυτικό κόσμο είναι  αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τονίζει και προειδοποιεί σε κάθε ευκαιρία και σε υψηλότερο επιπεδο, ότι Ευρώπη χωρίς δίκαιο, αλληλεγγύη και δημοκρατία είναι καταδικασμένη να διαλυθεί και μαζί με αυτή και οι λαοί της
Αραγε κι ο Καμύ "λαϊκίζει";
πηγή: toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου