Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Οι Έλληνες είναι κατσαπλιάδες»… το νέο «μαζί τα φάγαμε»


Το καλό με την κρίση είναι πως στο «μέτωπο της λογικής» και της "αριστείας" γράφουν, χωρίς πλέον να ντρέπονται, αυτά που ήδη υποψιαζόμασταν ότι σκέφτονται!

του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

*** «Οι Έλληνες είναι κατσαπλιάδες με καγιέν και συνηθισμένοι να χρωστάνε», βροντοφώναξαν με ένα στόμα, μια φωνή, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Άρης Πορτοσάλτε. Πάντως μπράβο τους που τολμάνε και κάνουν κριτική στο αφεντικό τους στο ΣΚΑΙ… θέλει κότσια.


Μπογδάνος - Πορτοσάλτε: "Κατσαπλιάδες οι Έλληνες, συνηθισμένοι να χρωστάνε"! Το "μαζί τα φάγαμε" έγινε σκέτο "τα φάγατε μόνοι σας"
*** Ο ΣΚΑΙ είναι πλέον κάτι παραπάνω από ανεπίσημο γραφείο Τύπου της ΝΔ (ή το αντίστροφο, δεν παίρνω και όρκο). Είναι το «εκτελεστικό απόσπασμα» του νέου αφηγήματος. Στην αρχή της κρίσης ήταν «Μαζί τα φάγαμε», έπειτα περάσαμε στο «οι αγανακτισμένοι, οι πλατείες και οι μούτζες στη Βουλή έφεραν τη Χρυσή Αυγή», μετά «Φταίει ο Βαρουφάκης και τα capital control»… ε, τώρα δεν υπάρχει χρόνος για προσχήματα. Όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Το τραγουδάει ο Αγγελάκας στο «Σαράβαλο»… «η φτώχεια είναι φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει»
*** Κατσαπλιάδες λοιπόν είναι αυτοί. Οι μεγαλο-δημοσιογράφοι. Χρωστάνε και μάλιστα πολλά. Δε μιλάω για το γεγονός πως τα «ιδρύματα» που δουλεύουν, εκπέμπουν παράνομα για πάνω από 20 χρόνια. Δε μιλάω για το βίο και την πολιτεία των αφεντικών τους. Ούτε για τη δικιά τους. Μιλάω για αυτή καθαυτή την ενημέρωση. Χρωστάνε αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων. Με ιεράρχηση και αμεροληψία. Χρωστάνε και μάλιστα πολύ, οι κατσαπλιάδες της ενημέρωσης.
*** «Αν δεν περάσουν τώρα οι νεοφιλελεύθερες, μισάνθρωπες απόψεις μας για την κοινωνία, τώρα που η κυβερνώσα αριστερά εκτέθηκε και εφαρμόζει μνημόνια, πότε θα περάσουν;»
Κάπως έτσι σκέφτηκε το «δεξί χέρι» του Κυριάκου ΜητσοτάκηΘοδωρής Πελαγίδης και ζητάει μέσα στο βιβλίο – νεοφιλελεύθερο μανιφέστο, υπό τον τίτλο «Μέση Γη», δίδακτρα στα δημόσια σχολείανοσήλια στην Υγείαπερικοπή συντάξεων και τρίμηνες προσλήψεις με κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέαΤην πλήρη κατάργηση δηλαδή του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει.
Συγκεκριμένα, ο στενός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, τάσσεται υπέρ: της επιβολής τελών εγγραφής και διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμιαδιδάκτρων στα δημόσια σχολεία, καταβολή προστίμου στο ΕΚΑΒ για αναίτια κλήση, θέσπιση ειδικού κατώτατου μισθού και τριμήνωνπροσλήψεων σε επιχειρήσεις και περικοπών σε συντάξεις που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές. Αυτά δεν τα βγάζουμε από το μυαλό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Μανώλης Κοττάκης στην εφημερίδα «Δημοκρατία»…  που αριστερή, δεν τη λες.
*** Το καλό με την κρίση είναι πως στο «μέτωπο της λογικής» και της «αριστείας» γράφουν, χωρίς πλέον να ντρέπονται, αυτά που ήδη υποψιαζόμασταν ότι σκέφτονται!
*** Σε άλλα, σχετικά νέα, συναντήθηκαν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας και του Διαφωτισμού. Η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της δημιουργίας… ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρόεδρος της ακροδεξιάς -πλέον- ΝΔ, κατέστησε σαφές πως οι «Μένουμε Ευρώπη» δεν είναι και πολύ Ευρωπαίοι. «Μένουμε Τεχεράνη» την επόμενη φορά. οκ;
*** Γιατί σας κάνει εντύπωση; Οι καλοί φιλελέδες είναι -εκτός από φανταστικά πρόσωπα- σαν τους καλούς χριστιανούς. Πιστεύουν ότι ένα αόρατο χέρι (της αγοράς) θα ρυθμίσει τα πάντα με σοφία. Μεταφυσικός αυνανισμός!
*** Τουλάχιστον ο Ανδριανόπουλος το παραδέχεται ότι είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος που στήριξε το διεφθαρμένο Φρανσουά Φιγιόν στις Γαλλικές εκλογές. Άντε να δεχτώ ότι και ο Άδωνις το έχει ουσιαστικά παραδεχτεί… Ο Κυριάκος γιατί ντρέπεται και προσπαθεί να βγάλει σέλφι με το Μακρόν;
Και ξαφνικά, εκεί, που στο φιλελευθεριστάν προσπαθούν, ο καθένας μόνος του, να οικειοποιηθούν τον Μακρόν και την πολιτική του… σκάει η παρακάτω φωτογραφία που έχει κοινοποιήσει ο ίδιος ο Μακρόν.

Πρέπει να πόνεσε πραγματικά αυτό…

altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου