Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ο Σόιμπλε είναι κρυμμένος στη ντουλάπα


Το σκηνικό δυστυχώς επαναλήφθηκε χθες: όπως και στη προηγούμενη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, η ΝΔ έριξε όλα τα βάρη στην ελληνική κυβέρνηση. Παρότι, ειδικά στη χθεσινή συγκέντρωση, οι ομιλητές όχι μόνο επαίνεσαν την ελληνική πλευρά για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και τα θετικά πρόσημα στην οικονομία, αλλά κατηγόρησαν ευθέως τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καθυστέρηση της αξιολόγησης: το Βερολίνο και το ΔΝΤ.
Ακόμη και οι συντηρητικοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, προτίμησαν να αναφερθούν σε γενικότερες αδυναμίες της χώρας, όπως πχ ότι δεν φορολογείται επαρκώς το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Μόνο οι ομιλητές από την ελληνική αντιπολίτευση έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον της κυβέρνησης. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ένας βουλευτής της ΝΔ δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ούτε ο Σόιμπλε ούτε το ΔΝΤ αλλά η ελληνική κυβέρνηση.
Άλλοι βγήκαν στη Κομισιόν και τον επίτροπο Μοσκοβισί, από «τα δεξιά»: τι άλλο κάνετε «από  το να κατηγορείτε το ΔΝΤ και το Συμβούλιο αλλά και να καλύπτετε τον Τσίπρα και την εθνικολαϊκιστική κυβέρνησή»,αναφώνησε η η κυρία Καιλή, που μάλιστα ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον κ. Μοσκοβισί! Και όλα αυτά ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Soir αποκάλυπτε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ καθυστερεί επίτηδες την αξιολόγηση ενώ ο Πολ Τόμσεν προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις.
Πίσω από τον τελευταίο κρύβεται ο Σόιμπλε, που μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε ότι συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας έβαλε άλλους να μιλούν για λογαριασμό του. Αυτό δεν ξέφυγε από τους ομιλητές, Πράσινους και Σοσιαλδημοκράτες, που για πρώτη φορά τον έβαλαν στο στόχαστρο της κριτικής τους. Στη πραγματικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κρύβεται στη ντουλάπα, όπως ο ληστής στο Παλαιό Φάληρο. Η αντιπολίτευση κάνει ότι δεν τον βλέπει, ακριβώς τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται ένα πανεθνικό μέτωπο για την αντιμετώπιση του. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου