Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τα δάκρυα θόλωσαν την κάμερα...


Τρέχοντας μέσα σε μια στιγμή ζήσει την απόλυτη φρίκη, ο Σύρος φωτογράφος καταρρέει.
Το στιγμιότυπο του ανθρώπου που έχει πέσει στα γόνατα και κλαίει, είναι λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση καμικάζι το περασμένο Σάββατο, έξω από το Χαλέπι, που άφησε εκατόμβη νεκρών - 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά.
Ο φωτογράφος είχε προηγουμένως βοηθήσει να απομακρυνθούν παιδιά από το σημείο του μακελειού.
Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει ανάμεσα στα ερείπια, κρατώντας στα χέρια ένα τραυματισμένο παιδί.
«Η συγκίνηση με ξεπέρασε. Αυτό που είδαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου είναι απερίγραπτο», λέει ο Χαμπάκ στο CNN και συνεχίζει: 
«Έψαξα για τη φωτογραφική μηχανή μου και τη βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Εκεί είδα πεσμένο ένα παιδί. Αιμορραγούσε. Έτσι έτρεξα προς το μέρος του. Τον κοίταξα. Κουνούσε το χέρι του. Κοίταξα το πρόσωπό του και είδα ότι ανέπνεε. Έτσι τον σήκωσα κι άρχισα να τρέχω προς το ασθενοφόρο». 
Ο Χαμπάκ έβαλε το παιδί στο ασθενοφόρο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ξέρει το όνομά του ή αν το παιδί έζησε τελικά. 
Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο, καμικάζι έριξε φορτηγό φορτωμένο εκρηκτικά πάνω σε κονβόι λεωφορείων που μετέφεραν σιίτες κατοίκους, οι οποίες περίμεναν για να περάσουν από ανταρτοκρατούμενα εδάφη σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

Τη σκηνή με τον Σύρο φωτογράφο σε κατάσταση απόγνωσης μετά το μακελειό απαθανάτισε δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα στον φωτογράφο.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου