Τρίτη 19 Απριλίου 2016

«Αφεντικά και δούλοι...»



της Άντας Ψαρρά
Με ένα ανόητο συμψηφισμό ολόκληρο το συγκρότημα του ΔΟΛ κρεμάστηκε χθες (εξ ολοκλήρου) από τα προβληματικά «πόθεν έσχες» της οικογένειας Ψυχάρη (θυμίζουμε ότι μόνο το προσωπικό δάνειο του εκδότη ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια). 
Λέμε κρεμάστηκε διότι βάλθηκαν όλοι οι σχολιαστές, οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη του ΔΟΛ να συμπαρασταθούν στον άδικα ελεγχόμενο εκδότη με συνεχείς αναφορές, διαρκή ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΔΟΛ και με την επίκληση του... άδικου.
Το άδικο έγκειται στο ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία Βουλή τόσο καιρό δεν είχε ευκαιρήσει ο εκδότης να αποστείλει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις για τα εξαφανισμένα ή ελλιπή «πόθεν έσχες» του, έστειλε στη δικαιοσύνη το φάκελο και αυτό ενώ λίγο αργότερα ο Σ. Ψυχάρης απέστειλε τελικά τις διευκρινήσεις.
Μάλιστα η ανακοίνωση δεν χάνει την ευκαιρία να αναφερθεί σε 33.000 ευρώ που -κατά τη γνώμη του ΔΟΛ- είχε ξεχάσει να δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας για να τονίσει τη μεροληπτική στάση της επιτροπής της Βουλής.
Αρωγοί του ΔΟΛ οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., οι οποίοι προφανώς παραμένουν και οι ίδιοι κάπως... δύστροποι σε οικονομικούς ελέγχους και επανελέγχους σε όποια θέση εξουσίας κι αν βρέθηκαν.
Ολόκληρος λοιπόν ο ΔΟΛ με τα εκατομμύρια δανειακών υποχρεώσεων, όπως και προσωπικά ο εκδότης του, αντιπαραβάλλουν τα εκατομμύρια τους στα 33.000 ευρώ του πρωθυπουργού που κατά τη γνώμη τους δεν δηλώθηκαν.
Θα ήταν στα όρια του αστείου ο «αντιπερισπασμός» αν η ανακοίνωση δεν συνοδευόταν με την άμεση απειλή ότι όσοι πρωθυπουργοί δεν σεβάστηκαν την ελευθερία του Τύπου (;) δεν κρατήθηκαν για πολύ στην εξουσία.
Σωστό αυτό αλλά δυστυχώς η ελληνική ιστορία αποδεικνύει ότι δεν κρατήθηκαν πολύ στη θέση τους όσοι πρωθυπουργοί δεν σεβάστηκαν την απόλυτη εξουσία του ΔΟΛ.
Το δυσάρεστο όμως είναι ότι η δεοντολογία πολλών συναδέλφων του ΔΟΛ σταματάει μπροστά στην ανάγκη υπεράσπισης του αφεντικού, γεγονός πρωτόγνωρο μια και στο πρόσφατο παρελθόν εκατοντάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τύπο έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, έχασαν τα πάντα αλλά δεν σκέφτηκαν να υπερασπιστούν το καταχρεωμένο αφεντικό τους και προτίμησαν να λειτουργήσουν σαν εργαζόμενοι που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. 
Αλλάζουν όμως οι καιροί και τώρα ακόμα και τις απεργίες των δημοσιογράφων φαίνεται να τις... ευλογούν συγκεκριμένοι εκδότες.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου