Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τα λουλούδια της Ν.Δ. και η «αριστερή» ΕΣΗΕΑ


Τα λουλούδια της Ν.Δ. και η «αριστερή» ΕΣΗΕΑ

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Δύο ειδήσεις κράτησα τις μέρες αυτές για να τις συνδυάσω με τη ρήση που εκστόμισε ένας αχθοφόρος επιθέτου, ότι «αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές».
Όλοι βιώνουμε την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία εδώ και χρόνια: κατεστραμμένες υποδομές, θάλαμοι που ζέχνουν, ρεμούλα στις προμήθειες, φακελάκια από γιατρούς έως τραυματιοφορείς, προσωπικό που το ψάχνουν οι διευθυντές, μίζες για την προμήθεια υλικών σε αστρονομικές τιμές, μηχανήματα που σώζουν ζωές (π.χ. pet scan κλ.π.) αποθηκευμένα στα κουτιά τους και προώθηση των ασθενών στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα - κλινικές που λάμπουν από καθαριότητα, καλοσυνάτοι νοσοκόμοι και νοσοκόμες, φαγητό ζεστό, γιατροί που σε βλέπουν δύο και τρεις φορές τη μέρα, ενημέρωση των συγγενών και του ασθενούς, άρνηση αποδοχής και του ελάχιστου δώρου κ.λπ.
Με δυο λόγια, ένα σύστημα Υγείας αφημένο στην καλή και ηρωική διάθεση των υπηρετών του ή στην απληστία διευθυντών και διοικητών.
Από την πρώτη κατηγορία, όπου οι διοικητές φυτεύονταν από το κόμμα, έχουμε μια δικαστική απόφαση που μάλλον απαντά στα περί παρέας του Μητσοτάκη Β': ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ. στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, Χάρης Τουμπούλογλου καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 8 ετών και κάτι για μίζα 25.000 ευρώ.

Άγνωστος κι αυτός;

Ο κ. Τομπούλογλου, πασίγνωστο στέλεχος της Ν.Δ., δημοτικός της σύμβουλος αλλά και υποψήφιος βουλευτής της, προφανώς και είναι πλέον άγνωστος στον κ. Σαμαρά, τον κ.Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη. Κι ας εμφανιζόταν στα προεκλογικά της Αυτοδιοίκησης και πρόπερσι, ενισχύοντας τον υποψήφιο της Ν.Δ. στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακριβώς όπως ο κ.Παπασταύρου και οι λοιποί νεοδημοκράτες που έχουν ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη.
Από την άλλη, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι διοικητές νοσοκομείων που δεν ανασύρονται από την αποθήκη των πικραμένων πολιτευτών, αλλά με βάση τα σχετικά με το αντικείμενο προσόντα. Είμαι βέβαιος ότι οι κεφαλοκυνηγοί της Ν.Δ. πάλι για μετακλητούς θα μιλούν, αλλά δεν πειράζει. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να δώσουν στη δημόσια υγεία την κλεμμένη αξιοπιστία της.
Φυσικά, ουδείς αναμένει από τα κανάλια των «πατριωτών» ιδιοκτητών τους και των μεγαλοδημοσιογράφων τους να ασχοληθούν με ψιλά, όπως αυτά του κ. Τομπούλογλου, ούτε καν με εκατομμύρια, όπως του κ. Παπασταύρου και των εταίρων του.

Η ΕΣΗΕΑ του... ΣΥΡΙΖΑ!

Το πρόβλημα, όμως, της Ν.Δ. και του παιδονόμου της είναι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ! Και η κακή κυβέρνηση, η οποία προφανώς έπρεπε να το καταργήσει, να το διαγράψει, να το εκτελέσει...
Λυπούμαι που και κάποιοι δημοσιογράφοι τους οποίους κάποτε σεβόμουν υπέκυψαν στο αντιπολιτευτικό τους μένος και ρεζιλεύτηκαν. Μηρυκάζουν τα θλιβερά αποφάγια της διαπλοκής και τολμούν να μιλούν για χούντα! Αλλά θέλουν μια «καλή» Χρυσή Αυγή, ε;
Το ζητούμενο για όσους ενοχλήθηκαν από τις ποινές - χάδια που επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό για την ιδεολογική τρομοκρατία του ΣΚΑΪ είναι να δηλώσουν αν γνωρίζουν τι ισχύει στο καταστατικό της ΕΣΗΕΑ (ή το ξέχασαν κι αυτό;):
* Τα Πειθαρχικά εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς προσδιορισμό παράταξης / κόμματος.
* Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ουδεμιά σχέση έχει με ανεξάρτητα όργανα όπως τα Πειθαρχικά. Και στο νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπάρχουν δύο μέλη (στα 11) στην παράταξη που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα προτιμούσα, αντί διαγραφής, τα ελεγχόμενα μέλη να τοποθετούνταν σε ένα ιδιαίτερο «κύτταρο» της ΕΣΗΕΑ, μαζί με άλλους αστέρες του κλάδου. Έτσι κι αλλιώς, η διαγραφή, ακόμη και η οριστική, δεν σημαίνει κάτι. Δεν σταματά ο κάθε άθλιος να κοπρίζει τη δημοσιογραφία κι αυτό ελπίζω να το γνωρίζουν οι ενιστάμενοι.
Ούτε ακριβολογούν οι της Ν.Δ. Λένε η ΕΣΗΕΑ, εννοώντας η «αριστερή» ΕΣΗΕΑ.
Στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπάρχουν 4 + 1 μέλη προσκείμενα σε Ν.Δ. - Ποτάμι, ένα στο ΚΚΕ, ένα στο ΠΑΣΟΚ, ένα στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ένα μέλος στην ανεξάρτητη Αριστερά και δύο στην παράταξη που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλους αυτούς τους κάνει κουμάντο ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπράβο του!
Οι κύριοι του πτωχού Mega και του ελληνοπρεπούς ΣΚΑΪ, που νιώθουν τόσο πληγωμένοι, γιατί δεν μαζεύουν υπογραφές για γενική συνέλευση στην οποία να καταδικαστεί η απόφαση του πειθαρχικού; Γιατί δεν προσφεύγουν στο Δευτεροβάθμιο; Τόσο απλά είναι τα πράγματα όταν θέλεις να τηρείς τη νομοθεσία και τη συνδικαλιστική τάξη. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και απλώς εκφράζουν την ετερώνυμη παρεΐτσα του Μητσοτάκη Β' στα ΜΜ«Ε».
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου