Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Όχι άλλο ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια



Το διάβασαν στον Τύπο, το μετέφεραν στη Βουλή, το αναπαράγουν και τα παπαγαλάκια τους. Ο λόγος για τη λεόντεια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό χρόνο παρουσίασης πολιτικών κομμάτων για το 2015. 
του Πέτρου Κατσάκου
«Μερίδα του λέοντος» για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη του, με ρεπορτάζ και αναφορές της τάξης του 42% στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών. Είναι δε τόσο μεγάλη η «μερίδα ΣΥΡΙΖΑ», που το τηλεοπτικό κοινό κατανάλωσε στη μικρή του οθόνη ώστε σίγουρα χρειάστηκε αρκετές σόδες για να χωνέψει μια υπερπροβολή που είχε σαν κύριο πιάτο τα «προβλήματα που η Αριστερά προκαλούσε στην ελληνική οικονομία» και δεκάδες συνοδευτικά, η ποικιλία των οποίων ξεκινούσε από εξαντλητικά ρεπορτάζ για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Γ. Βαρουφάκη και κατέληγε σε εικοσάλεπτες τηλεοπτικές αποκαλύψεις για τους «μετακλητούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Όλος αυτός ο τηλεοπτικός χρόνος ήταν φυσικά ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν οι εποχές που η μερίδα του λέοντος κάποιων δελτίων ειδήσεων αφορούσε μονολόγους δημοσιογράφων - αναλυτών με αποκλειστικό περιεχόμενο τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε δρομολογούσε, όπως εξηγούσαν, την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ε.Ε., με όλες τις τραγικές συνέπειες που θα ακολουθούσαν. Ήταν οι εποχές που η μερίδα του λέοντος αφορούσε τις λανθασμένες διαπραγματευτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούσαν τη χώρα στα βράχια. Ήταν οι εποχές που η τηλεοπτική μερίδα του λέοντος αφορούσε τους «λαθρομετανάστες της κυρα-Τασίας», τις εταιρείες του Φλαμπουράρη, τα πόθεν έσχες του Σταθάκη, τα αγγλικά του Τσίπρα και τα ελληνικά του Τσακαλώτου, τις γενοκτονίες του Φίλη, τα ζεϊμπέκικα της Γεροβασίλη, τους νόμους Βόρειας Κορέας του Παππά και φυσικά έμενε με το παράπονο του 22,9% η Νέα Δημοκρατία, μια και δεν περίσσευε τηλεοπτικός χρόνος για να προβληθούν αναλόγως οι δέκα μικροί Παπασταύροι.
Τηλεοπτικό χρόνο με τη σέσουλα είχε αυτή η κυβέρνηση το 2015 και, όπως όλα δείχνουν, του χρόνου αυτή την εποχή θα μιλάμε για μυθικά ποσοστά προβολής του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να αγγίξουν και το 60% αν υπολογίσουμε τις φετινές μερίδες του λέοντος με τους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σόου που καθημερινά κατασκευάζονται στα δελτία των οκτώ και όχι μόνο. Γιατί ακόμα και για γάτες Ιμαλαΐων με τις ώρες να μιλάς και πάλι το κοντέρ ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει. Και για το facebook του Καρανίκα να δίνεις ρεπορτάζ και πάλι το κοντέρ ΣΥΡΙΖΑ θα γράφει. Ε, κάπως έτσι και το 60% λίγο είναι για τη φετινή μερίδα του λέοντος.
 https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου