Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ζητήματα αιχμής αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Kέρκυρας

 

Συνεδριάζει αύριο στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας με 74 θέματα στην ημερήσια διάταξη, αρκετά από τα οποία απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη και τους επαγγελματίες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ρύθμιση ομοιόμορφων κανονισμών άσκησης επαγγέλματος και σεβασμού στο αστικό περιβάλλον. Έτσι, ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος πρόκειται να είναι ο εισηγητής στο θέμα της αντιμετώπισης των αυθαίρετων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου Γαρίτσας και Ανεμομύλου, ζήτημα που έχει απασχολήσει και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Τραπεζοκαθίσματα
Το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων που επηρεάζει μεγάλο μέρος των επαγγελματιών και έχει αποτελέσει αντικείμενο διενέξεων, πρόκειται να λάβει τελικά την ισχύ κανονιστικής πράξης αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου κανονισμού για τον προσδιορισμό και τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κέρκυρας. Παρόμοια, ο κανονισμός άσκησης στάσιμου εμπορίου κατ’ επάγγελμα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κέρκυρας, πρόκειται επίσης να λάβει την μορφή κανονιστικής απόφασης, καθώς ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση. Τα πρόστιμα για παράνομη υπαίθρια διαφήμιση εξακολουθούν να «πέφτουν βροχή», αφού στην αυριανή λίστα αναφέρονται περίπου 30 περιπτώσεις ιδιωτών και επαγγελματιών με παραβάσεις. Στον τομέα της καθαριότητας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Ασπιώτης, θα είναι ο εισηγητής μιας σειράς θεμάτων που διευθετούν τις συμβάσεις συνεργατών για την αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων από τις διάφορες δημοτικές ενότητες του Δήμου Κέρκυρας
Κυκλοφορία & στάθμευση
Στη συνεδρίαση πρόκειται επίσης να εγκριθεί μια σειρά από κυκλοφοριακές αλλαγές στις περιοχές Παγκρατέϊκων και Μαντουκιού καθώς και επί της οδού Αλκιβιάδου Δαρρή. Λαμβάνεται επίσης μέριμνα για θέματα που αφορούν στη στάθμευση οχημάτων Εκκλησιών (Καθολικής, Ευαγγελικής και Αγγλικανικής) στη Δ.Ε. Κερκυραίων, καθώς και στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ για το κοινό εντός της πόλης.
Η συμφωνία ΤΤΙΡ & και η Κέρκυρα
Με εισήγηση του Δημάρχου πρόκειται επίσης να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ - ΗΠΑ και τις συνέπειές της για την τοπική Αυτοδιοίκηση, κατόπιν υπομνήματος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας & EcoCorfu, το οποίο προτείνει στον Δήμο Κέρκυρας:
1)Να ανακηρύξει την περιοχή μας “TTIP-CETA-TISA Ελεύθερη Ζώνη”, δηλώνοντας ταυτόχρονα συμμετοχή στα εθνικά και στα διεθνή δίκτυα τοπικών αυτοδιοικήσεων.
2) Να φέρει το θέμα στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.
3)Να διοργανώσει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. 
4)Να συμμετάσχει στη συνάντηση των Δημάρχων/εκπροσώπων Τ.Α. στη Βαρκελώνη 21 - 22 Απριλίου 2016 στα πλαίσια του διεθνούς δικτύου TTIP-CETA-TISA Free Zones.
Εκδηλώσεις και ΔΗΠΕΘΕΚ
Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κέρκυρας και η διάθεση των σχετικών πιστώσεων, με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μάνο Ράπτη, βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης, όπως και η ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας Κ.Ε.Δ.Κ. με την οποία τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδά του, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

http://enimerosi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου