Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Δωρεάν διαφήμιση στην πλάτη ανέργων


Βγήκαν τα κοράκια στη γύρα και κυνηγάνε τσάμπα διαφήμιση. Πουλώντας υποσχέσεις και παίζοντας με την αγωνία 450 ανέργων μοιράζουν «150 θέσεις εργασίας» σε γαλέρες ωρομίσθιων. 
Προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη τόσων πολλών κενών θέσεων εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο γνωστής εταιρείας «Παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικών πωλήσεων» που αμέσως μετά το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών ξεκίνησε να μοιράζει μεροκάματα.
Αλήθεια, όμως, τι θέσεις εργασίας υπόσχεται η συγκεκριμένη εταιρεία που είδε την φίρμα της να φιγουράρει στα «πρωτοσέλιδα» του ηλεκτρονικού τύπου και να γίνεται viral στα social media για την μεγαλοκαρδία και την γαλαντομία της; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρόκειται για μια εταιρεία με ατομικές συμβάσεις εργασίας 4ήμερης και 3ωρης απασχόλησης με ψίχουλα των 2,93€ (καθαρά) ανά εργατοώρα (με συμβάσεις maximum 2 εβδομάδων) ή συμβάσεις μέσω ενοικιαζόμενης..εργασίας, δηλαδή χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα στον εργοδότη τους, αλλά υπενοικιάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών στην «τελική εταιρεία έργου» ακόμα και δύο ή τρεις φορές. Πρόκειται επίσης για μια εταιρεία, το όνομα της οποίας, έχει εμπλακεί αρκετές φορές σε υποθέσεις παράνομων τηλεφωνικών χρεώσεων σε ανυποψίαστους καταναλωτές και ύποπτα μεταμεσονύχτια «τηλεπαιχνίδια».
Σήμερα η ίδια αυτή εταιρεία – γαλέρα, εμφανίσθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο ως άλλος Μεσσίας που θα μοιράσει δουλειά στο ένα τρίτο των άνεργων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την ευκολία με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει τόσες θέσεις εργασίας σε τόσο χαλεπούς καιρούς. Εκτός, βέβαια αν θέσεις εργασίας θα είναι κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, διάρκειας δυο ή τριών εβδομάδων. Πάντως αυτό που η εταιρεία ήθελε το πέτυχε με την βοήθεια των ΜΜΕ. Δωρεάν διαφήμιση στην πλάτη ανέργων.

Πέτρος Κατσάκος (left) - zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου