Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί Πράσινοι «σέρνουν» τον Σόιμπλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το προσωρινό Grexit



Για «παράκαμψη του γερμανικού Κοινοβουλίου» κατηγορούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βουλευτές των Πράσινων εξαιτίας της πρότασής του για «προσωρινό Grexit». Κατέθεσαν προσφυγή σε βάρος του στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. 
«Οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον Τύπο, ενώ η κυβέρνηση αρνείτο για μέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά μας» αναφέρει ο εκπρόσωπος των Πράσινων για την ευρωπαϊκή πολιτική Μανουέλ Σάρατσιν.

«Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτήν τη συζήτηση - και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης» προσθέτει.

Ο Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά Σβεν - Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον Γερμανό για «αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εγκαίρως τη Βουλή για ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου