Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δεσμεύτηκε περιουσία γνωστού επιχειρηματία που εμπεριέχεται στη λίστα Λαγκάρντ



Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν τη δέσμευση περουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί στην Ελλάδα,  γνωστός επιχειρηματίας που εμπεριέχεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, επικαλούμενο διασταυρωμένες πληροφορίες, με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα, μέχρι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ελέγχεται για χρήματα που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC. Οι κινήσεις των λογαριασμών του μεγαλοεπιχειρηματία καταθέτη εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών της ελβετικής τράπεζας HSBC, έφερε στο φως ο πρώην υπάλληλός της Εβρέ Φαλσιανί, ο οποίος και είναι υπόδικος για το θέμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία φιγουράρει ανάμεσα σε πολυπληθή ομάδα κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν διωχθεί και έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για «επισφαλή δάνεια», για αδικήματα που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου».

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου