Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το παραμύθι με τον άνεργο που φυλακίστηκε επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο


leoforeio-750

Από χθες στα social media επικρατεί ένας πραγματικός χαμός με την ιστορία για τον άνεργο, τον οποίο η πρώτη φορά αριστερά τιμώρησε με φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή επειδή έκανε το έγκλημα να μην πληρώσει το εισιτήριό του στο λεωφορείο.
Όσοι διάβασαν την «είδηση» και δεν έσπευσαν να την ανεβάζουν στο Facebook με ένα δακρύβρεχτο σχόλιο που θα τους απέφερε από 50 likes και πάνω, κατάλαβαν ότι κάποιο λάκκο είχε η φάβα. Ακόμα και στην Ελλάδα, τη χώρα που όλα μπορούν να συμβούν κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό, αδιανόητο.
Γιατί ποιος τρελός δικαστής σε περίοδο κρίσης, θα έπαιρνε την ευθύνη να επιβάλει μια τέτοια ποινή σε έναν άνεργο άνθρωπο επειδή δεν είχε εισιτήριο; Θα έπρεπε να ήταν από άλλο πλανήτη και να μην είχε ιδέα απ’ όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια.
Όπως αναμενόταν 24 ώρες μετά η «είδηση» διανθίστηκε με 2-3 λεπτομέρειες που αλλάζουν εντελώς την ουσία της. Διότι έγινε γνωστό ότι ο άνεργος από τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχος όχι επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο, αλλά για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Πιο συγκεκριμένα ο άνεργος ισχυρίστηκε ότι εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 και γι’ αυτό κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση. Μήνυση όμως για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσαν και οι ελεγκτές, οι οποίοι δικαιώθηκαν απ’ το δικαστήριο.
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι η ποινή η οποία του επιβλήθηκε δεν έχει καμία σχέση με το απλήρωτο εισιτήριο και την εκδοχή που παρουσιάστηκε χθες και έγινε πρώτο θέμα στα social media. Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είναι το δεύτερο αήττητο πράγμα.

http://www.koolnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου