Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Από έμπορο όπλων στη Γερμανία τα όπλα των επιθέσεων στο Παρίσι;



Από έμπορο όπλων στη Γερμανία είχαν αγοραστεί μερικά από τα όπλα για τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές.
Όπως γράφει η Bild, που επικαλείται τις εν λόγω πηγές, τα όπλα είχαν αγοραστεί από τη Γερμανία στις 7 Νοεμβρίου. Η πώληση φέρεται να έγινε από έμπορο όπλων ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στη Στουτγγάρδη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερα mail που βρέθηκαν στο κινητό του, δείχνουν πως τα όπλα πωλήθηκαν σε «έναν Άραβα από το Παρίσι» και οι γαλλικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για τα ίδια όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Ο 34χρονος έμπορος όπλων Σάσα Β. φέρεται να πούλησε τα όπλα, δύο Καλάσνικοφ και δύο Ζάσταβα, μέσω του διαδικτύου.
Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο, οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες, 28 και 46 χρονών, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις και βρίσκονταν σε επαφή με τζιχαντιστές. Οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Μπριτς.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί ενέργησαν βάσει πληροφοριών ότι ετοιμαζόταν κάποια επίθεση, καθώς οι αστυνομίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονται σε επιφυλακή μετά από τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου