Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα κενά των σχολείων θα συμμετάσχουν στη μαθητική παρέλαση



Αρθρογράφος:  Σατυροπρόκος

- Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση μέσω του υπουργού της, παραδέχεται ότι δεν θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και οι μαθητές θα τελειώσουν τη χρονιά τους χωρίς καθηγητές.
- Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση και ένας υπουργός παιδείας, αντί να παραιτηθούν επειδή καταργείται ουσιαστικά η δημόσια δωρεάν παιδεία, καμαρώνουν για το θράσος, τις πολιτικές επιλογές και την ανικανότητά τους.
- Μετά από αυτή την ευχάριστη, για μαθητές και γονείς, εξέλιξη η κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετάσχουν όλα τα κενά στη μαθητική παρέλαση με σημαιοφόρο τον ίδιο τον υπουργό και παραστάτες τους υφυπουργούς.
- Υπάρχει επίσης η σκέψη δεξιά και αριστερά του χώρου της παρέλασης να προβάλλονται σε ηλεκτρονικές οθόνες λύσεις των θεμάτων της «τράπεζας θεμάτων», προσφορά γνωστής αλυσίδας φροντιστηρίων.
- Οι ανυποψίαστοι(;) γονείς, θα χειροκροτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης εθνικής υπερηφάνειας εκστασιασμένοι και ευτυχισμένοι μες στην απάθεια και την απραξία τους. Και του χρόνου με υγεία.
- Επιτέλους, η προσπάθεια των σωτήρων του λαού και του τόπου, μετά από 5 χρόνια, πιάνουν τόπο. Οι σωτήρες αποκτούν την πραγματική τους ιδιότητα και γίνονται νεκροθάφτες.
- Μας έσωσαν από τη φτώχια μετατρέποντας 3,5 εκατομμύρια Έλληνες σε φτωχού και οδηγώντας άλλους 15.000 στην αυτοκτονία.
- Έσωσαν τη Δημοκρατία, εκκολάπτοντας στον κόρφο του Μπαλτάκου, τον κολλητό του πρωθυπουργού, τους φασίστες του μπακιρένιου μεσημεριού.
- Διασφάλισαν την εργασία, ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 30% και δημιουργώντας νέο κύμα μετανάστευσης.
- Εξασφάλισαν την υγεία και την παιδεία, μετατρέποντας και τη μία και την άλλη σε αγαθά μόνο για όσους διαθέτουν βαλάντια.
- Έσωσαν την οικονομία μας, σώζοντας τις τράπεζες και αυξάνοντας κι άλλο το δημόσιο χρέος, παρόλα τα μνημόνια και παρόλο το πολυδιαφημισμένο κούρεμα του Βενιζέλου.
- Μας κράτησαν μέσα στην ΕΕ και το ευρώ, για να μη χάσουμε όλα τα παραπάνω τα οποία τελικά χάσαμε μένοντας στην ΕΕ και το ευρώ. Ως πότε και με πόσες, ακόμα θυσίες;
- Διαβάσαμε ότι σε κάτοικο των Χανίων με «κόκκινο δάνειο», έφτασε το πρώτο εξώδικο από εταιρεία αγγλικών συμφερόντων που αγόρασε το δάνειο από την τράπεζα. Όταν τα λέγαμε κάποιοι μιλούσαν για υπερβολές!
- Μέσα σε 5 μέρες τον καλεί να αποπληρώσει το δάνειο. Κύριε Σαμαρά, πώς και σας διέφυγε μια τέτοια εξέλιξη; Μάλλον δεν φτάνουν οι 24 ώρες το 24ωρο δουλειάς στο γραφείο εκ μέρους σας. Βγείτε από το καβούκι σας, μη φοβάστε!
- Κύριε Βενιζέλο, κύριε Στουρνάρα αισθάνεστε ότι πετύχατε το στόχο σας; Αυτός ήταν ο στόχος; Να μας παίρνουν οι εταιρείες και οι τράπεζες τα σπίτια;
- Ξύπνησα το πρωί και βρήκα στον καναπέ του σπιτιού μου να κάθεται ο μικρός Τσοχατζόπουλος που έκρυβα τόσα χρόνια μέσα μου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Κούρκουλα, πρώην υφυπουργού του ΠαΣοΚ.
- Ευτυχώς που δεν ισχυρίστηκε ότι έκρυβα έναν μικρό Πάγκαλο ή έναν μικρό Βενιζέλο. Ασφυξία θα πάθαινα. Αν, δε, έκρυβα έναν μικρό Άδωνι-Σπυρίδωνα θα είχα πάθει ήδη ψυχικό πέρα-δώθε.
- Οι κακές γλώσσες λένε ότι η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, έγινε με πλήρη διαφάνεια, ρουσφετολογική και κομματική αξιοκρατία. Να δεις που μέσω της αξιολόγησης φτιάχνουν νέους κομματικές στρατιές.
- Πάντως τα λεγόμενα πρότυπα σχολεία όπου εφαρμόζεται η αξιολόγηση έχουν μετατραπεί σε ζούγκλες. Κανιβαλισμός, αλληλοκαρφώματα, δουλειά μέχρι αργά το απόγευμα με κομπάρσους τους μαθητές – άλογα κούρσας.
- Μαθαίνουμε ότι η ΠΑΣΚ κάνει πάλι την εμφάνισή της στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών κρυμμένη μέσα σε «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια. Τα παλιά της στελέχη, δεν συμμετέχουν αλλά συντονίζουν.
- Λίγο η προεκλογική περίοδος, λίγο τα ανύπαρκτα ποσοστά των δημοσκοπήσεων ανάγκαζαν τους εραστές του καρεκλοκενταυρισμού και τους δολοφόνους του συνδικαλισμού να ξαναεμφανιστούν.
- Όμως, μάλλον δεν τους πολυβγαίνει γιατί οι εκπαιδευτικοί έχουν και κρίση και μνήμη και αξιοπρέπεια. Αυτά βλέπουν και στη ΔΑΚΕ και αρχίζουν να προβληματίζονται για το δικό τους μέλλον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου