Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Υπόμνημα κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Πατρέων - Εργαζόμενοι και πολίτες στο δρόμο.


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης έκανε σαφές, για άλλη μία φορά, ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω και να παραδώσει στοιχεία για την μετατροπή των συμβάσεων 380 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όσες διώξεις και αν ασκηθούν

Μετά την αποχώρηση του Δημάρχου Πατρέων από τον Εισαγγελέα, όπου προσήλθε και κατέθεσε υπόμνημα εμμένοντας στην θέση της Δημοτικής Αρχής ότι δεν θα παραδώσει κανένα στοιχείο για τους 380 εργαζόμενους του Δήμου που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, καταλήγοντας στο Δημαρχείο της Πάτρας.
Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχειακό Μέγαρο., στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Νωρίτερα μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πατρέων, εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα όπου κατέθεσε υπόμνημα, ο κ. Πελετίδης έκανε σαφές, για άλλη μία φορά, ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω και να παραδώει στοιχεία για την μετατροπή των συμβάσεων 380 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όσες διώξεις και αν ασκηθούν.
TO IΣΤΟΡΙΚΟ
Το κατώφλι του Εισαγγελέα κλήθηκε να περάσει σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος πιστός στα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αρνήθηκε να στείλει στην κυβέρνηση τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στα πλαίσια του «Νόμου Παυλόπουλου».
Στο πλευρό του Δημάρχου βρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, ο σύλλογος των οποίων έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον κ. Πελετίδη.
Στον Δήμαρχο,  που εκλέχθηκε με την υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ  "Λαική Συσπείρωση", συμπαρίσταται και η παράταξη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη»(που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση, η οποία είχε εκφραστεί πριν από λίγες μέρες μέσω γραπτής του δήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.”
με πληροφορίες από PatrasTimes.gr  & thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου