Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ.!



Η Ν.Δ. πήρε δάνειο 14,6 εκατ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στον «έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» υπερψηφίστηκε επί της αρχής.
Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. Πιθανότατα τυγχάνει προνομίων ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρει...
Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ.
Ο Ν. Βούτσης κατέθεσε τον ισολογισμό της ΝΔ του 2013, ο οποίος έχει δημοσιευθεί σε αθηναϊκή εφημερίδα. Από τον ισολογισμό, όπως είπε, η ΝΔ εμφανίζεται με νέο δάνειο, ενώ είχε ήδη δάνεια ύψους 146 εκατ. ευρώ. «Συμφωνούμε για το ύψος της περιστολής και κάτω του 50%», είπε αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, «ενώ σαφέστατη είναι η διαφωνία μας στην αμερικανοποίηση και την ονομαστικοποίηση». Προειδοποίησε πως αν μέχρι την Τετάρτη το βράδυ δεν δοθούν οι δέουσες διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων" μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου