Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μην κράζετε τον Ντινόπουλο, είναι άνεργος



Πήγε ο Ντινόπουλος στο Περιστέρι και επειδή ήταν βέβαιος ότι θα τον υποδεχτούν σαν τοπικό ήρωα- «Λένορμαν», νομίζω τον λένε-, πήρε μαζί του και την τηλεόραση του Σκάι, να απαθανατιστούν οι στιγμές, να μείνουν στην αιωνιότητα.

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να τα βάζει ο όμοιος με τον όμοιο, να ορμάει ο παρίας να δαγκώσει τον παρία στον λαιμό. Πήγε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος να συμπαρασταθεί στους πλημμυροπαθείς του Περιστερίου κι εκείνοι έπεσαν να τον φάνε. Πέσανε οι άνεργοι της εργατούπολης να φάνε τον άνεργο τον Βορείων Προαστίων, τον πένητα που δεν έχει να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και αναγκάζεται να παίρνει τις υπηρεσίες υγείας τζάμπα. Πέσανε να φάνε τον Γιάννη Αγιάνη, που χρωστάει 30.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ και έχει στην τράπεζα μόλις 3.154, που και να του τα πάρουνε δηλαδή, μόλις το 10% του χρέους θα καλύψουνε. Να του τα πάρουνε, παρ' όλα αυτά.
Είναι, θα μου πείτε, δήμαρχος ο Ντινόπουλος, είναι βουλευτής, είναι υπουργός, γιατί δηλώνει άνεργος και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση; Αυτά, ανόητοι, δεν είναι δουλειές, είναι λειτουργήματα -του Κυρίου δεηθώμεν, Κύριε ελέησον, Πάτερ Άγιε ευλόγησον- και οι αποζημιώσεις που τους αντιστοιχούν είναι σαν τα λεφτά της Μονόπολης, είναι σαν τα μπιτκόιν, το ψηφιακό νόμισμα με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές στο Διαδίκτυο. Μπορείς να πληρώσεις τον ΕΔΟΕΑΠ με μπιτκόιν; Δεν μπορείς.
Πήγε ο Ντινόπουλος στο Περιστέρι και επειδή ήταν βέβαιος ότι θα τον υποδεχτούν σαν τοπικό ήρωα- «Λένορμαν», νομίζω τον λένε-, πήρε μαζί του και την τηλεόραση του Σκάι, να απαθανατιστούν οι στιγμές, να μείνουν στην αιωνιότητα. Είδαν οι πληγέντες μαζί Ντινόπουλο και Σκάι και τους ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι: «Να φύγετε, γιατί ήρθατε εδώ, με τι άντερα ήρθατε εδώ;» είπαν στον εμβρόντητο Αργύρη. «Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται για 15η φορά, τι ήρθατε να κάνετε, ήρθατε να μαζέψετε ψήφους;». Το κράξιμο της αρκούδας έφαγε ο Ντινόπουλος, να του αναγνωρίσουμε ωστόσο ότι η απάντησή του ήταν γενναία, όπως αρμόζει στους ανδρείους της Δεξιάς: «Δεν θα απολογηθώ εγώ για το ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο γίγας και ο χείμαρρος ξαναφούσκωσε, αυτήν τη φορά από υπερηφάνεια.
Τους έβαλε μπροστά τους πασόκους ο Ντινόπουλος, τους πέταξε στα θηρία, για να σώσει το σαρκίο του. Τους απαρνήθηκε τρις, όπως απαρνήθηκε ο Πέτρος τον Ιησού. Απαρνήθηκε ο τρισμέγιστος αυτούς που τον έκαναν υπουργό δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τι να κάνουμε, αυτά παθαίνουν όσοι στηρίζουν Ντινόπουλους. Σάμπως οι πασόκοι είναι καλύτεροι; Ντινόπουλοι με πράσινα είναι, φαύλοι πολιτικάντηδες, που τρέχουν τα σάλια τους για ψήφους και εξουσία. Όλοι μαζί κατέστρεψαν τη χώρα, όλοι μαζί ευθύνονται για τη δέκατη πέμπτη πλημμύρα της Δυτικής Αθήνας, όλους μαζί τους έκραξαν οι Περιστεριώτες, απλώς ο Ντινόπουλος έτυχε να είναι παρών, μαζί με την τηλεόραση του Σκάι.
«Με τι άντερα ήρθατε εδώ;, ρώτησε ο Περιστεριώτης τον Ντινόπουλο. Με τα δικά σου άντερα ήρθε, αγαπητέ μου συμπολίτη. Από τα άντερά σου παίρνουν δύναμη οι Ντινόπουλοι, από τα άντερα, τα νεύρα, τη χολή όσων τους ανέχονται τόσα χρόνια.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου