Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Βούρκος, παρακράτος και... σκάνδαλα


Καθώς τα εσωτερικά προβλήματα, οι αποτυχίες, το φιάσκο της διασπάθισης των 20 εκατ. ευρώ αλλά και η τρέχουσα και επερχόμενη κατάρρευση της οικονομίας απειλούν την επίπλαστη εικόνα της κυβέρνησης και ναρκοθετούν το ρίσκο των διπλών εκλογών του Φθινοπώρου, η ΝΔ φαίνεται ότι επιλέγει να κυλήσει την πολιτική ζωή στο βούρκο και να μεταχειριστεί πρακτικές παρακράτους.  

Ελλείψει πολιτικού αφηγήματος, ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης όταν δεν εγκαινιάζει ανύπαρκτες επενδύσεις στο Ελληνικό, απειλεί δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους ακόμη και εισαγγελείς που τον ελέγχουν για μίζες, στους οποίου υπόσχεται φυλακή και δίνει τον τόνο της θεσμικής αμετροέπειας.

Η ακροδεξιά κυβερνητική πτέρυγα, που έχει κουρελιάσει κάθε έννοια νομιμότητας στην Προανακριτική Επιτροπή, επιστρατεύει παράνομες υποκλοπές και γυρνά τη χώρα στις εποχές του «Μαυρίκη», προσπαθώντας απεγνωσμένα να αντιπαρέλθει τις αποκαλύψεις για τα εμβάσματα της Novartis και τις μίζες των 2,5 εκατ. ευρώ από τον Παναμά. Αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο των υποκλοπών, όσο και αν διαστρεβλωθεί, οδηγεί διαρκώς στη σύζυγο του Πρωθυπουργού και τις περίεργες συναλλαγές με την «αυλή» του Αντώνη Σαμαρά.

Ο δε «κομιστής» των υποκλοπών, Σ. Μιωνής, εμπλεκόμενος σε σωρεία σοβαρών υποθέσεων όπως οι πρωταγωνιστές των διαλόγων, βρίσκεται σε εμφανή προσυνεννόηση με τη ΝΔ. Αποδεικνύεται ότι εδώ και χρόνια λειτουργούσε ένα παρακρακτικό δίκτυο υποκλοπών για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσωπα που εμπλέκονται σε όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.  

Πηγαίνοντας το χρόνο ακόμη πιο πίσω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιχειρεί να περιορίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, επαναφέροντας το νομικό πλαίσιο του Μαρκεζίνη για απαγόρευση διαδηλώσεων, με βάση το οποίο πνίγηκε στο αίμα η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ίδιος υπουργός, που επαναφέρει ανατριχιαστικές χουντικές διατάξεις, υπόσχεται να πατάξει τα κυκλώματα διαφθοράς που ανδρώθηκαν επί των ημερών του στο ίδιο Υπουργείο και φρόντισε να ξηλώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Και όπως συμβαίνει πάντα, δίπλα στην αυστηρή καταστολή και το δόγμα «νόμος και τάξη» ενδημεί η διαφθορά, η σπατάλη και η αδιαφάνεια. Στο τελευταίο επεισόδιο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  προχωρά, παρά τις αντιδράσεις, και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα για πολλοστή φορά την... πανδημία, στο διαγωνισμό για τις ταυτότητες με φωτογραφικούς όρους. Σε εποχή δημοσιονομικού εκτροχιασμού, απίστευτης ύφεσης και νέας φτωχοποίησης θα ξοδέψει μισό δισ. ευρώ μόνο για την προμήθεια νέων ταυτοτήτων!

Το ερώτημα δεν είναι πλέον εάν η  ΝΔ μεταχειρίζεται τις πιο παρωχημένες πρακτικές του κράτους  και του παρακράτους της Δεξιάς, αλλά που θα σταματήσει. 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου