Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Το παγκάκι της οργής

του Νίκου Παπαδογιάννη

Το φαινόμενο θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Τα μέσα «ενημέρωσης» που αποθεώνουν σε όλους τους τόνους τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως σωτήρα της χώρας από την κομμουνιστική λαίλαπα έπαθαν ξαφνικά δημοσιογραφία. Και ξεφωνίζουν τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας, όπως του αξίζει.

Με εξαίρεση τον ακοίμητο ΣΚΑΙ, που δεν ρισκάρει κρεβατομουρμούρα για έναν ψωροπεζόδρομο, σχεδόν όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ξεσπάθωσαν ενάντια στη δημαρχάρα. «Μποτιλιαρίσματα και ταλαιπωρία», καταγγέλλουν ομοθυμαδόν το Mega, η βασιλικότερη του βασιλέως ΕΡΤ, ακόμα και ο Αθήνα 9,84 που είναι το επίσημο ραδιόφωνο του ίδιου του Δήμου!

Τα ρεπορτάζ πλημμυρίζουν από τα σιχτιρίσματα των οδηγών και των καταστηματαρχών, με αποτέλεσμα να ξεμένει σε δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο πλάνο το όραμα του Μπακογιάννη για έναν αστικό παράδεισο της πεζοπορίας και του πλακόστρωτου.

Στην καλύτερη για τον ίδιο περίπτωση, το εγχείρημα καταγγέλλεται ως άκαιρο, αφού συνέπεσε με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και με το άνοιγμα της αγοράς.

«Και ο κολιός τον Αύγουστο», τιτλοφορείται το διπλωματικά επικριτικό σχόλιο του Γιάννη Λαυράνου στην ιστοσελίδα του 9,84: «Ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η χρονική μετάθεση των έργων-παρεμβάσεων για τον Αύγουστο, όταν ο κυκλοφοριακός φόρτος θα είναι μικρότερος».

Προφανώς δεν πρόκειται για έλευση της αγίας επιφοίτησης, αλλά για ντουντούκα. Η δυσαρέσκεια ξεκινάει από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι πρωτοβουλίες Μπακογιάννη δημιουργούν προβλήματα στον Φαραώ Κυριάκο και εξοργίζουν ακόμα και τον τελευταίο αποχαυνωμένο.

Όσο οι Χαρδαλιάδες πάσχιζαν να κρατήσουν τον κοσμάκη στα σπίτια του, ο δήμαρχος φόρτωσε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε μία διθέσια καρότσα και την πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο για δημόσια καντάδα.

Όταν η απόσταση ασφαλείας λανσαρίστηκε ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για το τέλος του εγκλεισμού, ο Μπακογιάννης έβγαλε χιλιάδες πολίτες στην Ομόνοια για να εγκαινιάσει το φουτουριστικό συντριβάνι του.

Η μία δημαρχική συγγνώμη διαδέχθηκε την άλλη, αλλά η ζημιά έγινε ή τουλάχιστον αυτό ξορκίζει ο Μητσοτάκης. Ας μη λησμονούμε, ότι η δεξιά των νοικοκυραίων αναρριχήθηκε στην εξουσία με σημαία το «τέλος της ταλαιπωρίας» που προκαλούσαν οι ενοχλητικές διαδηλώσεις των Μαδούρων.

Τα μπουκωμένα από τα μπαξίσια του Πέτσα κανάλια στρέφουν τις κάμερες στις λιμασμένες κυρίες που αποκαλούν τον πρωθυπουργό ωραίο γκόμενο, αλλά τα μικρόφωνα χώρου πιάνουν οργισμένες φωνές, ικανές να επηρεάσουν την ισορροπία της κάλπης όταν φτάσει η ώρα.

«Εμείς δηλαδή είμαστε κορόιδα, που μένουμε στο σπίτι;»

Και άντε να του πεις όχι, του πολίτη που νιώθει ότι υφάρπαξες την ψήφο του αλλά τώρα παριστάνεις ότι δεν τον ξέρεις…

Μέσα στην τούρλα, μαθεύτηκε ότι το κόστος για κάθε παγκάκι στην Πανεπιστημίου ανέρχεται σε 5.800 ευρώ, λες και το ξύλο θα είναι θερμαινόμενο όπως στις γιαπωνέζικες τουαλέτες, για να κάνει μασάζ στον ευαίσθητο πωπούλη του κουρασμένου διαβάτη.

Επειδή όμως μιλάμε για τζάκι Μητσοτάκηδων, ας είμαστε επιεικείς. Διαγωνισμός και ανάθεση δίχως γκρίζες σκιές και φημολογούμενες μίζες θεωρείται όνειδος στα ενδότερα της φαμίλιας και αποθαρρύνεται με κάθε τρόπο.

κουτι πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου