Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η σπείρα μοιράζει τα λάφυρα

Γιατί τόση έκπληξη που ο γόνος έβαλε τον υπουργό του να μοιράσει λεφτά σε όποιο ΜΜΕ τού αρέσει; Πότε λογοδότησε η Δεξιά σε αυτή τη χώρα για να λογοδοτήσει τώρα;

του Νίκου Μωραίτη

Και τι πάει να πει να βγει στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά; Δεν ξέρατε ότι αυτή είναι η πιο διεφθαρμένη οικογένεια στην Ιστορία του τόπου;

Ψηφίσατε τον γόνο ενώ γνωρίζατε τις δωροληψίες και τα δάνεια ανεπιστρεπτί; Ναι. Ε, λοιπόν, τώρα θα πάρετε αυτό που ψηφίσατε. Σκόιλ ελικικού, κομματάρχες στο κράτος και λεφτά στα παπαγαλάκια. Πόσα χρήματα έδωσε σε ποιον; Όσα γουστάρει, είναι η απάντηση.

Ψηφίσατε τον ανιψιό του γόνου σαν αποσβολωμένα στρατιωτάκια στις δημοτικές εκλογές; Ναι. Ε, λοιπόν, τώρα κι εδώ θα πάρετε αυτό που ψηφίσατε. 6000 ευρώ το παγκάκι; 600 ευρώ η δαμασκηνιά; Μα, μην είστε δυσκοίλιοι. Θα ξοδέψει κι αυτός όσα του επιτρέψατε: όσα γουστάρει.

Η Δεξιά έχει επιστρέψει. Όχι με την ουρά στα σκέλια αφού χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά αποθρασυμένη. Γιατί ο κλέφτης κλέβει λίγο μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι. Όταν όμως τον πάρουν χαμπάρι και, αντί να τον τιμωρήσουν, τον επιβραβεύουν κιόλας, τότε θα φάει τα πάντα στην υγειά των κορόιδων.

Η οικογένεια και οι φίλοι υψώνουν το ποτήρι και σκορπούν τα λεφτά στον αέρα στην υγειά των κορόιδων που τους ψήφισαν πέρσι τέτοιο καιρό. Και, πιστέψτε με, είναι τρισευτυχισμένοι, δε δίνουν λογαριασμό, δε δίνουν δεκάρα. Μόνο εκατομμύρια.

900.000 ευρώ στον έναν παπαγάλο; 400.000 ευρώ στον άλλον; Είπε κανείς κάτι; Φορέστε μάσκα, μείνετε ασφαλείς, τηγανιστείτε στο λάδι του φόβου και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Τη δουλειά που ξέρουμε από πάππου προς πάππον.

Μην απορείτε λοιπόν, μην ασχολείστε και, το κυριότερο, μην αγανακτείτε. Το μεγάλο ριφιφί ήταν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου. 37 δις είχε το θησαυροφυλάκιο. Τώρα συμβαίνει απλά ό,τι έπειτα από κάθε ληστεία: Μοιράζουν μεταξύ τους τα λάφυρα.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου