Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Χώρα ζοφερή, βγαλμένη από μεξικάνικο σήριαλ του Netflix...


του Γιάννη Σιδηρόπουλου

Εν έτει 2020, στην Ελλάδα συζητούμε για «κασέτες» από παράνομες - αν όχι και παραποιημένες - συνομιλίες ενός πρώην Υπουργού και κάποιες «διασταλτικές» όσο και αυθαίρετες ερμηνείες. Σαν ξεθωριασμένο έγχρωμο φιλμ των 80's.

Τι «κασέτες» εμφανίζει όψιμα, την ώρα που τα σκάνδαλα «πέφτουν βροχή», ένας επιχειρηματίας που εμπλέκεται σε πλήθος υποθέσεων και ομολογεί ότι έψαχνε από την ΕΥΠ πληροφορίες γιατί τον ερευνούσε το FBI

Ένας ακροδεξιός βουλευτής, γνωρίζει μήνες πριν το υλικό και σε εμφανή προσυνεννόηση, προσπαθεί να παγιδεύσει τον πρώην Υπουργό μέσα σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Μια Επιτροπή που υπέχει ρόλο εισαγγελέα, κάνει αποδεκτές παράνομα υποκλαπείσες συνομιλίες και μάλιστα στέλνει το υλικό σε εισαγγελέα, κάνοντας την ποινική δικονομία «κουρέλι».  

Ένας άλλος ακροδεξιός, υπουργός, από το βήμα της Βουλής προεξοφλεί ειδικά δικαστήρια και απειλεί αντιπάλους και αρχηγούς κομμάτων, προδικάζοντας ακόμη και τις αποφάσεις δικαστικού συμβουλίου. 

Μια Προανακριτική Επιτροπή για ευθύνες πολιτικού προσώπου που στην ουσία συγκαλύπτει τις πραγματικές ευθύνες άλλων πολιτικών προσώπων οδηγείται σε φιάσκο. Ξαφνικά εμφανίζονται 4 μάρτυρες που παθαίνουν αναλαμπή και αρχίζουν να φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα στον κατηγορούμενο πολιτικό. 

Ο ένας μάρτυρας προσκομίζει τις υποκλαπείσες συνομιλίες και οι υπόλοιποι τρεις, εισαγγελείς όλοι, εμφανίζονται ανερυθρίαστα στον Τύπο ως η «φράξια» ενός πρώην Πρωθυπουργού στο δικαστικό σώμα ενώ ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στην ίδια υπόθεση!

Μια εκ των τριών, που ερευνούσε το τεράστιο σκάνδαλο για μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες, αποκαλύπτεται ότι δεχόταν στο λογαριασμό της εμβάσματα από την εταιρία που ερευνούσε και ο σύζυγός της κατηγορείται για ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ από υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων σε υπέργηρους.  

Άλλος εισαγγελέας αρνήθηκε να πάρει λίστες του FBI με μίζες πολιτικών προσώπων και συνταξιδεύει αμέσως μετά με πολιτικό που κατηγορείται για μίζες από την ίδια φαρμακευτική.

Ο τρίτος εισαγγελέας είχε στην Εισαγγελία του κατάθεση για μίζα 2,6 εκατ ευρώ στον πρώην Πρωθυπουργό αλλά δεν ενημέρωσε ποτέ τη Βουλή.

Η μοναδική εισαγγελέας που συνεχίζει να ερευνά τις ευθύνες πολιτικών προσώπων δέχεται σωρεία μηνύσεων και συκοφάντησης από τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ενώ οι μάρτυρες τρομοκρατούνται δημοσίως. Μέχρι και ο κεντρικός τραπεζίτης απειλούσε εμμέσως όσους «σκαλίζουν» την υπόθεση. 

Στα ΜΜΕ, που καλύπτουν την υπόθεση, με ύφος «αυριανικό», μόλις μοιράστηκαν 20 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζουν γιατί με την προηγούμενη κυβέρνηση «δεν έπεφτε φράγκο».

Α ναι! Μόλις έχει παραιτηθεί ο τρίτος ανακριτής της μεγαλύτερης υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης στην Ευρώπη, μετά από διαδοχικούς θανάτους και εξαφανίσεις μαρτύρων, απίστευτες καθυστερήσεις και ολιγωρίες της Δικαιοσύνης. Με κατηγορούμενο μεγαλοπειχειρηματία, ιδιοκτήτη ομάδας και ΜΜΕ, που έχει χαρακτηριστεί ότι είναι ο «πραγματικός Πρωθυπουργός», ο οποίος έχει προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι η δίκη δεν θα γίνει καν, ενώ όποτε χρειάστηκε, το κυβερνητικό κόμμα αποτελεί την πολιτική του ασπίδα μέχρι και στη Βουλή. 

Αυτή η χώρα με τους αστείους θεσμούς, τον απροκάλυπτο αμοραλισμό, τις μαφιόζικες πρακτικές, τη φαυλότητα και τις μεθοδεύσεις από το πιο βρώμικο ρεπορτόριο της Δεξιάς, προφανώς δεν μπορεί να λογίζεται ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μάλλον μια λατινοαμερικανική μπανανία σε σήριαλ του netflix. Στη δεύτερη σεζόν του...

Άρα οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική....

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου