Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλάζει… φύλο η «κεντροαριστερά»;


Πριν ακόμη ανασυνταχθεί σε ενιαίο φορέα ο χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά, έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη δοκιμασία σε θέματα αρχών με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Η ΔΗΣΥ, με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία Κοντονή, εξέφρασε την, πανομοιότυπη με τη ΝΔ, άποψη ότι δεν θα ψηφίζει τίποτε αν οι ΑΝΕΛ δεν συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν πρόκειται για σαφώς προοδευτικές και επιβεβλημένες πολιτικές. 
Τη γραμμή «έσπασε» τώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, που εκφράζει ακριβώς το αντίθετο και θα υπερψηφίσει. Αν και εκτός Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης επέκρινε την ηγεσία της ΔΗΣΥ για τη στάση της. Και το Ποτάμι όμως, αντιμέτωπο με το ίδιο δίλημμα, φαίνεται πως θα στηρίξει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Η ΔΗΣΥ και η ηγετική της ομάδα συντάσσεται πάλι με τη ΝΔ που μάλλον βρήκε και την ευκαιρία να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ όμως έχει μια επιπρόσθετη ευθύνη γιατί συγκυβερνούσε με το Σαμαρά, όταν εκείνος νομοθετούσε με τους ΑΝΕΛ ή τη ΧΑ και προκαλούσε δραματική θεσμική υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. 
Σε αυτό το προοδευτικό κρας τεστ, αλλά και σε όλα τα κρίσιμα θέματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες, η ΔΗΣΥ παίρνει το μέρος της συντήρησης, λες και άλλαξε… φύλο και μετατράπηκε σε κεντροδεξιά.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου