Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του Δημάρχου Κέρκυρας για… τουρκικούς χορούς



Σειρά μετά τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης κατέθεσε μήνυση κατά του Δήμαρχου Κώστα Νικολούζου, του διοργανωτή του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και των Τούρκων χορευτών που συμμετείχαν σε αυτό στην πόλη της Κέρκυρας.
Οι λόγοι που επικαλείται η Χ.Α.  
Την 1/9/2017 διεξήχθη το <<2ο «ΔΙΕΘΝΕΣ» ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ>>, <<υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας>>, με τη συμμετοχή μόνον ορισμένων συλλόγων παραδοσιακών χορών της Κέρκυρας και του τουρκικού συγκροτήματος παραδοσιακών χορών από την Προύσα  (Nilufer Folk Cance Ensemble/Bursa).
Μέλη και συνοδοί του εν λόγω συγκροτήματος εκ Τουρκίας, προέβησαν σε παρέλαση με σημαιοφόρο τουρκικής σημαίας και διάταξη υπό τους ήχους κρουστών που θύμιζαν βασιβουζούκους, σε οδούς του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, με την πρόφαση <<περαντζάδας>>, ενώ στη συνέχεια ανάρτησαν την τουρκική σημαία στο χώρο του <<ΦΕΣΤΙΒΑΛ>>, στο ιστορικό μνημείο του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (των Παλαιών Ανακτόρων).
Ο βουλευτής Κέρκυρας του Λαϊκού Συνδέσμου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Ιωάννης Αϊβατίδης, υπέβαλε εχθές 4/9/2017 μηνυτήριο αναφορά ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κερκύρας (διά του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων), για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών (αξιόποινων πράξεων-αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων) σε βάρος του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Νικολούζου, του διοργανωτή του δήθεν διεθνούς <<ΦΕΣΤΙΒΑΛ>> και των τούρκων υπηκόων που προέβησαν στις ανωτέρω προκλητικές, μειωτικές και επιβλαβείς για το Ελληνικό Κράτος ενέργειες, στην Πόλη της Κερκύρας.
CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου