Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Θα πέσει το σπίτι του Βολταίρου να τους πλακώσει

Τσάμπα τα λεφτά για την οικία του μεγάλου διαφωτιστή αν είναι να μας πετάς κατάμουτρα τόσο ξεδιάντροπα όσα χυδαία πρεσβεύει ο κοινωνικός δαρβινισμός
του Πέτρου Κατσάκου
«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες . Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα» είπε ο πρόεδρος που δεν ανέχεται να τον αποκαλούν ακροδεξιό και έτριξε από τα θεμέλια ώς και το τελευταίο κεραμίδι το σπίτι του Βολταίρου εις Παρισίους που τσάμπα μάλλον το αγόρασε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τσάμπα τα λεφτά για την οικία του μεγάλου διαφωτιστή αν είναι να μας πετάς κατάμουτρα τόσο ξεδιάντροπα όσα χυδαία πρεσβεύει ο κοινωνικός δαρβινισμός. Προφανώς και τίποτα δεν βρήκαν μέσα στο σπίτι του Βολταίρου οι νέοι του ιδιοκτήτες παρά μονάχα τους τοίχους.
Φυσικός νόμος για τον αρχηγό της Ν.Δ. η ανισότητα σε κάθε της μορφή και σε όλες της τις εκφάνσεις και καλώς καμωμένη η φτώχεια σύμφωνα με τον πολιτικό που ώρες - ώρες κάνει και αυτούς τους νεοφιλελεύθερους να τον ακούν με έκπληξη να ξεπερνά σε ακρότητες τους πιο ακραίους του χώρου. Ακραίος όσο δεν πάει, υπεραμύνεται εκ πεποιθήσεως και όχι εξ ανάγκης τις ακρότητες του ακροδεξιού αντιπροέδρου του με τους δύο άνδρες να ενώνονται εις πολιτική σάρκα μίαν. Όποιος ξαναπεί τον Άδωνι ακραίο, θα έχει να κάνει μαζί μου, ήταν το μήνυμα του προέδρου σε όσους τολμούν να ψελλίσουν έστω και την παραμικρή διαφοροποίηση με τις ακρότητες της προσωπικής του επιλογής που, παρ' ότι εκ μεταγραφής νεοδημοκράτης, έχει καταφέρει να υποσκελίσει δεκάδες άλλα στελέχη του κόμματος και να σρογγυλοκάθεται με σιγουριά εκ δεξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτή η ακραία συγκατοίκηση, που αρχικώς πολλοί εξέλαβαν ως αταίριαστη και εξ ανάγκης εκπορευόμενη, αποδεικνύεται απόλυτα φυσιολογική, με τον πρόεδρο να συναγωνίζεται σε κοινωνικές ακρότητες τον αντιπρόεδρο και τους δύο μαζί να πορεύονται πλέον πέραν των όσων η καραμανλική Δεξιά είχε μεταπολιτευτικά αυστηρά οριοθετήσει. Μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους της παράταξης προς τα άκρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης χαράζει μια νέα πολιτική χωρίς “αυταπάτες”, όπως ο ίδιος μας προειδοποιεί και μας προσκαλεί στον θαυμαστό κόσμο του άκρατου ατομικισμού όπου η ισότητα έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση και η όποια προσπάθεια άμβλυνσης των ανισοτήτων αποτελεί ματαιότητα μέχρι να πέσει καμιά μέρα το σπίτι του Βολταίρου και να τους πλακώσει.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου