Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γερμανικές εκλογές; Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ!

Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορούν τον Τσίπρα ότι διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας. Μες στην πολιτική τους παράνοια, του αποδίδουν μία εξουσία που ποτέ δεν είχε έλληνας πρωθυπουργός.
του Νίκου Μωραΐτη
Παρακολούθησα πώς αντιμετώπισαν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δύο ακροδεξιοί βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που βρίσκονται σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες από αυτές της Χρυσής Αυγής: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο ένας με ανάρτηση στο twitter, ο άλλος από το βήμα της βουλής – και οι δύο με μία φωνή έδωσαν ειρωνικά συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. “Αλλάξατε την Ευρώπη!”, η επωδός τους.
Μέσα στον παροξυσμό τους, δεν αντιλαμβάνονται για τι αλήθεια κατηγορούν τον Τσίπρα. Ότι έστειλε στη Γερμανία τους μετανάστες και έτσι οι Γερμανοί ψήφισαν ακροδεξιά; Μα, αν η κυβέρνηση κατάφερε να προωθήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την κεντρική Ευρώπη αντί να το κρατήσει στα ελληνικά νησιά, αυτό είναι μάλλον επίτευγμα παρά ψόγος.
Αυτή όμως είναι μία μικρή υποσημείωση μπροστά στην εικόνα της μεγάλης παράνοιας. Κατηγορούν τον Τσίπρα ότι διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας. Αν ο πρωθυπουργός μίας μικρής χρεοκοπημένης χώρας του νότου έχει τη δύναμη να επηρεάζει τις εκλογές της ισχυρότερης ευρωπαϊκής χώρας, τότε του αποδίδουν μία εξουσία τεράστια που ποτέ δεν είχε έλληνας πρωθυπουργός.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Φυσικά και δεν έχει τέτοια ισχύ ο Τσίπρας, όπως δεν έχει κανένας ξένος ηγέτης στον σημερινό παγκόσμιο χάρτη. Και φυσικά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική ανάλυση. Χώρα υποδοχής μεταναστών είναι η Γερμανία από τον περασμένο αιώνα. Γιατί η ακροδεξιά ανεβαίνει τις ιστορικές στιγμές εκείνες που η κοινωνία μένει ηττημένη, μόνη χωρίς ένα μίνιμουμ κοινωνικού κράτους που μπορεί να δώσει ένα χέρι, μία προοπτική; Μόνο όταν εγώ δεν έχω δουλειά “φταίνε οι ξένοι που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές”.
Μία τέτοια οπτική, βέβαια, δεν είναι σε θέση να μοιραστούν ένας τηλε-ακραίος και ένας διαπομπευτής οροθετικών γυναικών που υπηρετούν ακριβώς αυτή τη σκληρή, απάνθρωπη πολιτική. Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που και οι δύο βρίσκονται υπό την επήρεια του στερητικού συνδρόμου της πολύχρονης εξουσίας τους.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου