Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

O tempora, o mores!

Επειδή εδώ στην Ελλάδα όλες οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις έρχονται με κάποια καθυστέρηση, ελάχιστοι θα γνωρίζουν ότι το «μοντέλο» αυτό της ομαδικής αντιγραφής μάς ήρθε από την Αμερική, όπου έγινε γνωστό ως The 2012 Harvard cheating scandal (Tο σκάνδαλο αντιγραφής του 2012 στο Χάρβαρντ)
της Τζίνας Πολίτη
Σάλος μεγάλος ξέσπασε με την ομαδική αντιγραφή φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών! Τα μπέρδεψαν η ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθυστερημένα αντέδρασε ο πρόεδρος του κόμματος στο σκάνδαλο, ενώ στα τηλεπαράθυρα περισπούδαστοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τα πανεπιστήμιά μας «τριτοκοσμικά» και βεβαίως να τα βάλουν με τον ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται να κάνει τις δέουσες μεταρρυθμίσεις ώστε να μπει επιτέλους τάξη σε αυτό το μπάχαλο!
Επειδή εδώ στην Ελλάδα όλες οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις έρχονται με κάποια καθυστέρηση, ελάχιστοι θα γνωρίζουν ότι το «μοντέλο» αυτό της ομαδικής αντιγραφής μάς ήρθε από την Αμερική, όπου έγινε γνωστό ως The 2012 Harvard cheating scandal (Tο σκάνδαλο αντιγραφής του 2012 στο Χάρβαρντ). Συγκεκριμένα, στο παγκοσμίου φήμης αυτό πανεπιστήμιο, περίπου 125 φοιτητές από τους 279 είχαν δώσει πανομοιότυπες απαντήσεις στο διαγώνισμα! Επίσης, σε άλλο μάθημα όπου έπρεπε να παραδώσουν εργασίες, οι περισσότερες εξ αυτών ήταν πανομοιότυπες, ενώ σε ένα άλλο διαγώνισμα τα ίδια ακριβώς λάθη εντοπίστηκαν στις απαντήσεις που δόθηκαν από έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών!
Σκάνδαλα επί σκανδάλων θα ανακαλύψει κανείς ιδιαίτερα στις ιατρικές σχολές, αρκεί να τα αναζητήσει στο Διαδίκτυο. «Τριτοκοσμικά» λοιπόν κατάντησαν οι μάνατζερ και ο νεοφιλελευθερισμός τα άλλοτε διάσημα πανεπιστήμια* με τους «πελάτες» - φοιτητές. Και τώρα κινδυνεύουν και τα δικά μας! Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι τα συμπτώματα «διαφθοράς» δεν περιορίζονται μόνο στα πανεπιστήμια. Επεκτείνονται και σε άλλους θεσμούς.
Όπως αποκάλυψε έρευνα την οποία διεξήγαγε το CΝΝ, στις εξετάσεις που καλούνται να πάρουν οι γιατροί για εξειδίκευση στη Ραδιολογία, ουδείς υπογράφει πλέον τη δήλωση ότι δεν θα μεταδώσει σε άλλους τα θέματα πάνω στα οποία διαγωνίστηκε. Δεκάδες υποψηφίων ραδιολόγων που ρωτήθηκαν είπαν ότι πριν πάρουν το διαγώνισμα είχαν υποσχεθεί να αποστηθίσουν ορισμένες ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις και να τις καταγράψουν αμέσως μετά το τεστ λεπτομερώς!
Έτσι, συγκροτείται ένα «αρχείο» θεμάτων «αιχμής» οι απαντήσεις στα οποία αποστηθίζονται και κυκλοφορούν. Όπως καταγράφει η έρευνα του CNN, περίπου οι μισές από τις ερωτήσεις του διαγωνίσματος Ραδιολογίας παραμένουν ίδιες κάθε χρόνο. Οι διαγωνιζόμενο γιατροί, ωστόσο, παίρνουν το πιστοποιητικό ειδικότητας στη Ραδιολογία! Ουδείς κόπτεται πλέον για τους ασθενείς. Ας καούν. Αρκεί να προπληρώσουν για τη διάγνωση και τη θεραπεία!
Στο πυρ το εξώτερον λοιπόν οι ιδεοληπτικοί αντιμεταρρυθμιστές του ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης, Ξανθός, Φίλης Γαβρόγλου. Εδώ και τώρα: Διαμαντοπούλου, Μπουμπούκος, ο αγαπημένος υπουργός των αμερικανικών φαρμακευτικών και ορθοπεδικών εταιρειών, και Βορίδης!
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου