Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Το διαμέρισμα στο φτωχικό Παρίσι και ο επικοινωνιακός πανικός της ΝΔ



"Μην κοροϊδευόμαστε, προφανώς η κα Μητσοτάκη παρακολουθεί τους τόνους μοχθηρής συκοφαντίας που διακινούνται καθημερινά από τα φιλικά προς το κόμμα του συζύγου της ΜΜΕ. Τα οποία – μια και τόφερε η κουβέντα- έσπευσαν εχθές να χαϊδολογήσουν κα τον Τατσόπουλο, για άλλη μια επίδειξη ηλεκτρονικής αλητείας στο facebook."
του Steven F. Worried
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη, η Μαρέβα Μητσοτάκη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την φέρουν κάτοχο ενός διαμερίσματος 92 τμ στο Παρίσι. Ας μείνουμε στο ότι η αγορά έγινε μέσω μιας εταιρείας του εξωτερικού στην οποία η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη έχει τοποθετήσει τα χρήματά της. Ας σημειώσουμε επίσης ότι όχι μόνο παραλείπεται οποιαδήποτε αναφορά στην αξία του ακινήτου, αλλά, επιπλέον, η αξία αυτή επιχειρείται να υποβαθμιστεί αφού αυτό βρίσκεται «σε μια περιοχή που διαμένουν άνθρωποι της τέχνης, μουσικοί, ζωγράφοι, συγγραφείς, δημιουργοί μόδας» - και όπου, όπως όλος ο κόσμος με στοιχειώδη καλλιτεχνική ευαισθησία και γούστο γνωρίζει, τα διαμερίσματα 92 τετραγωνικών πουλιούνται κοψοχρονιά. Στην συνέχεια εξηγεί γιατί εξ αιτίας μιας σειράς συγκυριών, ο κόσμος πληροφορήθηκε την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαμερίσματος από το Ντοκουμέντο, καθώς το πόθεν έσχες του συζύγου της εδώ και 11 χρόνια δεν είναι ενήμερο, χωρίς, πάντως να τους έχει εμποδίσει κάποιος να το ενημερώσουν.
Από την ώρα που έγινε η συγκεκριμένη αποκάλυψη, η ΝΔ βρίσκεται σε επικοινωνιακό πανικό. Επέβαλλαν σιγή ιχθύος για το θέμα, στον στρατό των ΜΜΕ που διαθέτουν, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψουν τον θόρυβο που ξέσπασε στα κοινωνικά μέσα.  Εξαπέλυσαν την αντεπίθεση «Τσίπρας στο Παρίσι» και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει, την αναστοχοθέτησαν και την ξαναεξαπέλυσαν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει εγκατασταθεί στα κεραμίδια του τουίτερ και του ΣΚΑΙ για να φέρει εις πέρας το εγχείρημα. Ο κ. Λαζαρίδης, διευθυντής του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη έκανε ένα πρωτοφανές επεισόδιο στον αέρα της ΕΡΤ «γιατί παίζει Μαρέβα», κονιορτοποιώντας τον αυτοέλεγχό του και αποδεικνύοντας ακόμα και τον πλέον ανυποψίαστο με αυτό το καραμπινάτο αυτογκόλ, ότι το θέμα τους έχει ζορίσει ιδιαίτερα. Για να μας αποσπάσουν την προσοχή, μας πέταξαν και λίγο ξαναζεσταμένο Καρανίκα. Και στο τέλος επιστράτευσαν τα βαριά δημοσιογραφικά ονόματα, για να μας πουν ότι το αν η σύζυγος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τα λεφτά της και την περιουσία της στο εξωτερικό χωρίς, μάλιστα, να τα δηλώνει στο πόθεν έσχες του, είναι καθαρά ιδιωτικό της θέμα χωρίς περαιτέρω ηθική διάσταση.  Αλήθεια τώρα; Αν είχε αγοράσει διαμέρισμα στο Παρίσι η σύζυγος του Καρανίκα, έτσι θα το αντιμετώπιζαν;
Αποδεικνύεται ότι η ιδέα των επικοινωνιολόγων του κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσουν την σύζυγό του για να «πιάσουν» το γυναικείο κοινό, δεν ήταν τελικά τόσο επιτυχημένη. Καλές οι ηλεκτρικές σκούπες στο Instagram αλλά μάλλον λίγους συγκινεί το γεγονός ότι η αγορά του ακινήτου έγινε το 2006, όταν ξεκινούσε «η δυσκολότερη περίοδος της ζωής της, γιατί βρέθηκε μακριά από τον άνδρα της, Κυριάκο Μητσοτάκη τον σύντροφό της και πατέρα των τριών παιδιών της» και η ίδια «μέσα σε αυτή την προσωπική δίνη προσπάθησε να σταθεί όρθια». Όπως η κατακλείδα «εύχομαι – ολόψυχα – η σύζυγος του νυν (sic) πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στην θέση μου και να δεχτεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας», όσο και αν παριστάνει την μεγαλόψυχη, στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα κουτοπόνηρη. Μην κοροϊδευόμαστε, προφανώς η κα Μητσοτάκη παρακολουθεί τους τόνους μοχθηρής συκοφαντίας που διακινούνται καθημερινά από τα φιλικά προς το κόμμα του συζύγου της ΜΜΕ. Τα οποία – μια και τόφερε η κουβέντα- έσπευσαν εχθές να χαϊδολογήσουν κα τον Τατσόπουλο, για άλλη μια επίδειξη ηλεκτρονικής αλητείας στο facebook. 
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου