Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Απολύσεις, παρεμβάσεις, «μαύρο»: Η Νέα Δημοκρατία δεν «χώνεψε» ποτέ την ΕΡΤ



Από το 2012 και το «κόψιμο» της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη, ως το μαύρο του 2014 και τη χθεσινή επίθεση του Μ. Λαζαρίδη, η ΝΔ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) έχει επανειλημμένα αποδείξει τη δυσανεξία της απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Τον Οκτώβρη του 2012 ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, έριχνε το πρώτο μαύρο στην ΕΡΤ ακολουθώντας βεβαίως τις εντολές των τότε ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από σχόλιο του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη κατά τη διάρκεια της εκπομπής που παρουσίαζε μαζί με τη Μαριλένα Κατσίμη, για το θέμα των αποκαλύψεων περί της κακομεταχείρισης κρατουμένων στη ΓΑΔΑ και την εμπλοκή του τότε υπουργού Ν. Δένδια, και προχωρά στο κόψιμο της εκπομπής των δύο δημοσιογράφων.
Ο γνωστός Θεόδωρος Πάγκαλος καταφέρνει να συνοψίσει με τη φράση «έπρεπε να το βουλώσει, αλλά δεν το βούλωσε» την αντίληψη των τότε κυβερνώντων για το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης.
To «σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης επιβεβαιώνεται καθημερινά», σχολίαζε τότε το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η συγκυβέρνηση ωστόσο έχει ακόμα πιο σοβαρά σχέδια. Τρέχοντας να εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, και αφού πρώτα εξαπολύει - διά του Σ. Κεδίκογλου - έναν οχετό κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ ρίχνει, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, το (ήθελε να πιστεύει) οριστικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2013, προσφέροντας και την αντίστοιχη χαρά στους καναλάρχες των ιδιωτικών διαύλων.
 
Το βίντεο για τα γεγονότα του 2013, όπως αποτυπώθηκαν στην επέτειο του 1 χρόνου:
 
7 Νοεμβρίου 2013, η εισβολή των ΜΑΤ των Σαμαρά-Βενιζέλου στην ΕΡΤ για να σπάσουν την κατάληψη του Ραδιομεγάρου και το σαρωτικό κύμα αλληλεγγύης που επί μήνες στήριζε των αγώνα των εργαζομένων
Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά. Με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, υλοποιείται άμεσα η υπόσχεση που είχε δοθεί από τις πρώτες ώρες του «λουκέτου» και η ΕΡΤ ξανανοίγει, στέλνοντας το «μαύρο» στα ...μαύρα κατάστιχα της ιστορίας.
 
Η Νέα Δημοκρατία φυσικά δεν το χώνεψε ποτέ. Και η χαρακτηριστικότερη απόδειξη, ίσως είναι η, γεμάτη ένταση, αποστροφή του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αννέτα Καββαδία, σε άσχετο χρόνο (τον Ιούλιο του 2016), και κατά την διάρκεια της εξέτασης του καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις αμαρτωλές σχέσεις τραπεζών-ΜΜΕ-κομμάτων...
Ο Δημ. Σταμάτης δεν δίστασε έτσι να πει, απευθυνόμενος προς την Αν. Καββαδία, πως «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ»…Εμμονικοί και αμετανόητοι.
Κάπως έτσι, φτάνουμε στο χτεσινό «χτύπημα» του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη με την καινούργια επίθεση κατά της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων της με δράστη τον Μακάριο Λαζαρίδη.
Η ΝΔ έχει δυσανεξία στην ΕΡΤ και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει. 
LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου