Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

#1917LIVE: Τι θα συνέβαινε αν ο Λένιν είχε twitter;



Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, το Russia Today δημιούργησε μία διαδραστική πλατφόρμα όπου, μεταξύ άλλων, καταγράφονται «απευθείας» οι εξελίξεις μέσω twitter

Το θα συνέβαινε αν υπήρχε twitter στη Ρωσική Επανάσταση; Το απόσπασμα από την παρουσίαση του project στο τηλεοπτικό κανάλι του Russia Today:
Οι σημαντικότερες προσωπικότητες της περιόδου που άλλαξε για πάντα την παγκόσμια ιστορία, από τον Νικόλα τον Β' μέχρι τον Β. Λένιν αλλά και οι καθημερινοί άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα «τουϊτάρουν» τη γνώμη τους και τις δράσεις τους. Τα tweets τους, συγκεντρώνονται στο  hashtag  #1917LIVE και η επινόηση του RT, η Russian Telegraph της εποχής, τα σχολιάζει ενώ κανείς φυσικά δεν μπορεί να διανοηθεί τις επιπτώσεις, από ιστορικής σκοπιάς, των πράξεών του! 
Η εργατική τάξη σε αναβρασμό, μας «ενημερώνει» μέσω twitter η Russian Telegraph:
Πριν ξεσπάσει η Επανάσταση: Ουρές έξω από φούρνους και καταστήματα της Πετρούπολης, η αστυνομία επιχειρεί να επιβάλει την τάξη:
10 χρόνια πριν, στην Ιταλία, μια παρτίδα σκάκι μεταξύ του Λένιν και του Μαξίμ Γκόρκι, όπως ο ίδιος ο ηγέτης της Επανάστασης μας «θυμίζει» μέσω twitter:

rrtjpg.png

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου