TVXS
Για άλλη μια φορά η μονταζιέρα διψά… για προπαγάνδα.
Στο στόχαστρο μεγάλης μερίδας του Τύπου μπήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά γιατί όπως έγραψαν τα ελληνικά ΜΜΕ όπως το Πρώτο Θέμα, η iefimerida, αλλά και η γαλάζια Ομάδα Αληθείας, «έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου στην Ουκρανία, αφήνοντας σύξυλο τον Ποροσένσκο γιατί δίψασε και πήγε να πιει νερό».
Τα συγκεκριμένα μέσα κι όχι μόνο δημοσίευσαν απόσπασμα της κοινής συνέντευξης Tύπου Τσίπρα-Ποροσένκο, στο οποίο ο πρωθυπουργός αφήνει για ελάχιστα δευτερόλεπτα το βήμα για να βάλει νερό στο ποτήρι του.
Το απόσπασμα:
«Είσαι πρόεδρος μιας χώρας και σε κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο μιας άλλης, ο... συνομιλητής σου εξαφανίζεται. Λογικό είναι να απορήσεις. Αυτό λοιπόν έκανε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κυριολεκτικά, εξαφανίστηκε από το πλάνο. Ο κ. Ποροσένκο, χωρίς να έχει καταλάβει τι είχε συμβεί, γύρισε το κεφάλι του απορρημένος, ψάχνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν τι έγινε, όμως όσοι παρακολουθούσαν το συμβάν από την τηλεόραση, αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, όταν ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά στο πλάνο, κρατώντας ένα μπουκάλι με νερό», έγραψε το Πρώτο Θέμα, σε άρθρο του με τίτλο: «Ο Τσίπρας παράτησε τον Ποροσένκο για να…». Για να σημειώσει στο τέλος ότι το ίδιο είχε κάνει και ο Ποροσένκο αλλά μετά από ένα τέταρτο απαντήσεων - όπως σημειώνει η εφημερίδα, εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που διψασε στα 1-2 λεπτά.
«Ο Τσίπρας άφησε στα κρύα του λουτρού τον Ποροσένκο για να πάει να... πιει νερό» είναι ο τίτλος της iefimerida.gr, που χαρακτηρίζει «απίστευτο» το γεγονός ότι ο Τσίπρας… δίψασε. «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, άφησε στα... κρύα του λουτρού τον Ουκρανό Πρόεδρο, αποχώρησε από το βήμα και πήγε να βάλει νερό. Ο Ουκρανός πρόεδρος φάνηκε απορημένος, γύρισε το κεφάλι δύο φορές και προσπαθούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει με τον Ελληνα ομόλογό του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε με ένα μπουκάλι, γέλασε, έβαλε νερό στο ποτήρι και άρχισε να πίνει», έγραψε.
Η Ομάδα Αληθείας χαρακτήρισε «πραγματική κωμωδία» το γεγονός. «Ακόμη ένα ευτράπελο έλαβε χώρα σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ηγέτη άλλης χώρας, αφού αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για να φέρει νερό να πιει.Έκπληκτος ο Ουκρανός Πρόεδρος κοιτούσε και έψαχνε τον κ. Τσίπρα καθώς είχε μείνει μόνος στο πλάνο», έγραψε η Ομάδα… Μούρουτη.
Αυτά ήταν αρκετά για να πάρουν τα social media φωτιά, που το νερό του Τσίπρα δεν ήταν αρκετό για να σβήσει.
Αυτό βέβαια που «ξέχασαν» τα συγκεκριμένα μέσα να αναφέρουν είναι ότι οι υπεύθυνοι οργάνωσης της συνέντευξης Τύπου είχαν ξεχάσει να βάλουν νερό στα πόντιουμ των δύο ηγετών και ότι ακριβώς το ίδιο που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ουκρανός Πρόεδρος.
Όπως άλλωστε φαίνεται και στο παρακάτω - μη κομμένο- απόσπασμα: