Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα δέκα κορυφαία hoaxes του 2016



Σας παρουσιάζουμε τα δέκα κορυφαία hoaxes του 2016, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες μας.
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα πατήστε στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο άρθρο.
Αρχική πηγή του είναι το deite-to.com, που συχνά κατασκευάζει εντυπωσιακές ειδήσεις ή παίρνει ξενόγλωσσες ψεύτικες δημοσιεύσεις και τις παρουσιάζει σαν να έχουν συμβεί στην Ελλάδα, αλλάζοντας ονόματα και τοποθεσίες.
Όλες οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν δεν είναι μέρος κάποιου σημειολογικού δρώμενου, όπως ισχυρίζεται το άρθρο, αλλά μας έρχονται από το 2014 και είναι το διαφημιστικό της ταινίας 300: Rise of an Empire
Προφανώς η ανθρώπινη φαντασία είναι ζωηρή και μπορεί να δει πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το όστρακο δεν περιέχει γραφή και μάλιστα ελληνική.
To παραπάνω δημοσίευμα δεν περιέχει ίχνος αλήθειας και ξεκίνησε από την κυπριακή σατιρική ιστοσελίδα xeroteana.com. Όλα τα άρθρα της σελίδας είναι προϊόν φαντασίας και το ξεκαθαρίζουν.
Μόνο μια ματιά, είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πως η σημαία ανήκει στο διπλωματικό αυτοκίνητο και δεν την κρατάει η κοπέλα της φωτογραφίας.
Η φάρσα της σατιρικής ιστοσελίδας ilgiomale.it έφτασε μέχρι την Ελλάδα.
Άλλο ένα ξενόγλωσσο σατυρικό δημοσίευμα παρουσιάστηκε σαν πραγματικό περιστατικό στην Ελλάδα.
Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου, το σίριαλ γίνεται Συρία και οι κούκλες Ken και Ryan, μετανάστες γκόμενοι.
Η είδηση που παρατάχθηκε από πλήθος ιστοσελίδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι κατασκευασμένη από μια βρετανική εφημερίδα.
Η φωτογραφία με το πανό, είναι από την παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.
Ευχόμαστε λιγότερα hoaxes και ψευδείς ειδήσεις το 2017
πηγή: ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου