Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Τελικά υπάρχει δημοκρατία


Ανδρέας Λοβέρδος

Συντάκτης: Τάσος Παππάς
«Δεν εκδίδονται οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε στη Δημοκρατία» (Ανδρέας Λοβέρδος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης).
«Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε με βάση το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της πατρίδας, τις αρχές και τις αξίες του κράτους δικαίου, κρατώντας ψηλά το κύρος της χώρας» (Νίκος Παναγιωτόπουλος τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας).
Καλωσορίζουμε τους παράγοντες των δύο κομμάτων στην επικράτεια της σοβαρότητας και της λογικής. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι ηγεσίες τους. Θυμίζουμε ότι, άλλοτε τα γραφεία Τύπου των δύο κομμάτων, άλλοτε οι επικεφαλής των παρατάξεων, έχουν ισχυριστεί ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί, κινδυνεύει, ότι η παρούσα κυβέρνηση φλερτάρει με εκδοχές εκτροπής (κάποιοι έχουν μιλήσει για παρακράτος ακόμη και για τανκ), ότι οδηγούμαστε με μεγάλη ταχύτητα προς τη δημιουργία καθεστώτος τύπου Βόρειας Κορέας, ενώ μόλις χτες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης με ερώτησή του στη Βουλή υπαινίσσεται διαπλοκή δημοσιογράφου (Κώστας Βαξεβάνης) με τμήματα της Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι προαναγγέλλονται διώξεις κατά ευυπόληπτων επιχειρηματιών στο χώρο της μέσων μαζικής ενημέρωσης. Προφανώς τα τμήματα της Δικαιοσύνης που έχει στο μυαλό του ο κ. Γεωργιάδης είναι ελεγχόμενα από την κυβέρνηση.
Χτες επίσης, ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος τους διέγνωσε καταρράκωση του κύρους της Ελλάδας λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης. Άραγε, πρόκειται για άλλο κύρος απ' αυτό που ο υφιστάμενος του Ν. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η Δικαιοσύνη, κράτησε ψηλά;
Η απόφαση της Δικαιοσύνης διέψευσε και τις μωρολογίες κάποιων τύπων που ήταν σίγουροι πώς η κυβέρνηση μεθοδεύει παρασκηνιακά την έκδοση των «οκτώ» για να κάνει το χατήρι του Ερντογάν και για να το πετύχει πιέζει και εκβιάζει τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου. Τώρα, είναι βέβαιο ότι θα πουν ότι με τις παρεμβάσεις τους απέτρεψαν την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου. Δοξάστε τους.
Ωστόσο αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η καρικατούρα αντιπολίτευσης που κάνουν στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, μηδέ των ηγεσιών τους εξαιρουμένων. Εγκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε που βρισκόταν στην αντιπολίτευση ότι ήταν μονίμως σε λογική απόλυτης άρνησης και υψηλόφωνης καταγγελίας. Είχαν δίκιο. Σήμερα όμως τον αντιγράφουν και συχνά τον ξεπερνούν με άλματα-ρεκόρ στο σκάμμα της υπερβολής και της παχυλής ανοησίας.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου