Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στον τόπο του εγκλήματος


Επέστρεψαν στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα. Αμετανόητοι φασίστες, αδίστακτοι τραμπούκοι, ενθαρρυμένοι από τους βασανιστικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η δίκη τους και από την στήριξη του 7% που τους χάρισε την τρίτη θέση στη Βουλή.

Ο σκοπός του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού και του τάγματος εφόδου με το οποίο εισέβαλε σε σχολείο του Περάματος ήταν να εμποδίσουν τη νόμιμη συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και να τρομοκρατήσουν όσους υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόρφωση.


Για να θολώσουν τα νερά επέλεξαν την οδό της «συμπαράστασης» σε αγανακτισμένους γονείς που εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο φόβο και στο μίσος για τον «άλλο». Και αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο στοιχείο της νέας χρυσαυγίτικης μεθοδολογίας. Ανεβαίνουν στο κύμα της πιο ακατέργαστης λαϊκής απόγνωσης και προσπαθούν να το στρέψουν στις πιο σκοτεινές ατραπούς εκτόνωσης.

Το φίδι ξεθαρρεύει και σκορπίζει δηλητήριο αξιοποιώντας τις δυσκολίες στη διαχείριση του προσφυγικού και τις αγωνίες πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Αναδιπλώθηκε μετά το έγκλημα του 2013 και αξιοποιώντας την ατιμωρησία επιτίθεται ξανά.

Οι καταδικαστικές δηλώσεις κομμάτων και πολιτικών δεν έχουν μεγάλη αξία. Αυτό που προέχει είναι η απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου. Είχαν δικαίωμα εισόδου στο σχολείο; Προέβησαν σε παράνομες πράξεις (προπηλακισμούς κοκ); Εκδήλωσαν ρατσιστική συμπεριφορά; Μαρτυρίες υπάρχουν. Εγρήγορση και αποφασιστικότητα από την πλευρά της πολιτείας δεν φαίνεται να υπάρχει. Ακόμη μια φορά.

Εχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο δράστης είναι στο σπίτι του. Οι ακτιβιστές ομοϊδεάτες του ξεκινούν μια δεύτερη καριέρα κάνοντας την αρχή από το δημοτικό στο Πέραμα. Μπήκαν και βγήκαν ανενόχλητοι. Είναι κάτι πιο πολύ από ντροπή. Είναι έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας και η κυβέρνηση δεν πρέπει να το επιτρέψει.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου