Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Είδες η «Αριάδνη»;



της Άντας Ψαρρά
Φαίνεται ότι η «Αριάδνη» δεν έφερε μόνο τα πάνω κάτω στον καιρό της Ελλάδας με το πολύ χιόνι να πέφτει στα νησιά και στα νότια αντί να πέσει στους «συνήθεις» τόπους της Βόρειας Ελλάδας, αλλά έφερε και τα πάνω κάτω στις τοποθετήσεις των ΜΜΕ. Ο παγωμένος αέρας φαίνεται να προκαλεί πολύ αισιόδοξες για τη δημοκρατία ανατροπές.
Για παράδειγμα μεγάλη αγωνία εκφράζουν σήμερα ακόμα και ξενοφοβικά έντυπα και ιστοσελίδες για την κατάσταση των προσφύγων στις σκηνές της Μόριας. Ακόμα και ξενοδόχοι, που μέχρι χθες αρνήθηκαν να προσφέρουν στέγη στους παγωμένους ανθρώπους μοιάζει να πείστηκαν να τους φιλοξενήσουν.
Δημοσιογράφοι και πολιτικοί, οι οποίοι έσκιζαν τα ρούχα τους μέχρι χθες για τις «παρεμβάσεις» στη δικαιοσύνη, τοποθετούνται εξαιρετικά αρνητικά στο ενδεχόμενο να εκδώσει με απόφασή του ο Άρειος Πάγος τους 8 Τούρκους στην Τουρκία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ' όλη τη χιονοθύελλα σε μια σχεδόν συγκινητική νυχτερινή του επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό» αφήνει πίσω του τις απολύσεις χιλιάδων γιατρών και το κλείσιμο Νοσοκομείων και Ψυχιατρείων, που είχε προκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Τα «Νέα» διακρίνουν εθνική γραμμή για το κυπριακό μετά το χθεσινό περί χάους πρωτοσέλιδο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης διέκρινε σωστή πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Μέχρι και ο ESM «βλέπει» με αισιοδοξία το ζήτημα με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ταξιδεύει για συνομιλίες με τους ομολόγους του.
Μήπως με όλα το σεβασμό στη χειμαζόμενες και χτυπημένες από το χιόνι περιοχές, η «Αριάδνη» καλό θα ήταν να παραμείνει λίγο ακόμα στη χώρα;
EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου