Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο μισάνθρωπος



"Ενας ελάχιστα συγκαλυμμένος απολυταρχισμός, μια αλαζονική εξουσία εκατομμυριούχων που τάχα κόπτονται για τα συμφέροντα του απλού λαού, ένας αλλοπρόσαλλος ρατσισμός και στην κορυφή ένα κατασκευασμένο επικοινωνιακά πρόσωπο που δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό για τους Αμερικανούς, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο".
EDITORIAL
Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από δέκα μέρες για να βεβαιωθεί ο κόσμος για το αποκρουστικό πρόσωπο του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου.
Ελάχιστοι, βέβαια, είχαν αμφιβολίες για το αν οι προεκλογικές εξαγγελίες του θα γίνονταν κυβερνητικές αποφάσεις.
Ηδη από την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας φάνηκε ο ακραίος σοβινισμός και ο χυδαίος λαϊκισμός που εκτοξεύτηκαν εναντίον όλου του κόσμου.
Ηδη όμως από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ συνέβη και το μοναδικό γεγονός με τις μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών πολιτών εναντίον του.
Ενας ελάχιστα συγκαλυμμένος απολυταρχισμός, μια αλαζονική εξουσία εκατομμυριούχων που τάχα κόπτονται για τα συμφέροντα του απλού λαού, ένας αλλοπρόσαλλος ρατσισμός και στην κορυφή ένα κατασκευασμένο επικοινωνιακά πρόσωπο που δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό για τους Αμερικανούς, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Ηταν η πρώτη φορά που στον καθιερωμένο λόγο του νέου προέδρου δεν ακούστηκαν οι λέξεις που παραπέμπουν στη δημοκρατική ή φιλελεύθερη κληρονομιά, ανεξάρτητα αν ο νεοεκλεγμένος ανήκει στο ένα ή το άλλο μεγάλο κόμμα.
Οι λέξεις δημοκρατία, ειρήνη, συνεργασία, ανθρώπινα ή πολιτικά δικαιώματα δεν ακούστηκαν ποτέ.
Ο άνθρωπος αυτός ξεχωρίζει γιατί μισεί τους ξένους, τους μαύρους, τους Λατινοαμερικανούς, τους μουσουλμάνους, τους ομοφυλόφιλους, τους πρόσφυγες, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους, τους ανάπηρους, ακόμη και τις γυναίκες, παρά τα φαινόμενα.
Οσα μεσολάβησαν με αποκορύφωμα την απαγόρευση εισόδου προσφύγων, ακόμα και τη σύλληψή τους, δείχνουν ότι η μισαλλοδοξία αυτού του ανθρώπου είναι ο καλύτερος σύμμαχος όλων των τρομοκρατών, ανεξάρτητα από τη θρησκεία που επικαλούνται.
Και με αυτήν την έννοια αυτός θα είναι υπεύθυνος για όσα δεινά προκαλέσουν τα λόγια του και οι πράξεις του.
Το μόνο παρήγορο για την Αμερική και για τον κόσμο είναι ότι τα πρώτα σημάδια της αντίστασης είναι ήδη φανερά παντού.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου