Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Oι έξι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες



Η δημιουργία ενός ευέλικτου σώματος με σκοπό τη διενέργεια στοχευμένων φορολογικών ελέγχων, το οποίο θα αποτελείται από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές αλλά και ο απεγκλωβισμός εκατομμυρίων οφειλετών, χωρίς να «κουρεύεται» το οφειλόμενο κεφάλαιο αλλά με επιβράβευση όσων τακτοποιούν με συνέπεια τα χρέη τους, βρίσκονται μεταξύ των έξι μεταρρυθμίσεων, βάσει των οποίων η κυβέρνηση θα μεταβεί για συζητήσεις στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να εστιάσει πρωτίστως στο «τρίπτυχο της φτώχειας» σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια, ενώ ταυτόχρονα προωθούνται διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η χρήση της «έξυπνης Κάρτας του Πολίτη».
Στις προτάσεις που θα έχει στην ατζέντα του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα, περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, είναι η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης μέσω της επανένταξης εκατομμυρίων οφειλετών στη φοροδοτική διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στη φορολογική διοίκηση αλλά και την άμεση ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, δίνεται έμφαση στο εξής στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω της δημιουργίας ενός νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου