Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

"Αγριεύει" η στάση της κυβέρνησης εναντίον των συστημικών τραπεζών



Την παραίτηση των υφιστάμενων διοικήσεων των τραπεζών ζητάει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο Κόκκινο, ο υπουργός επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Η δημοσιοποίηση της κυβερνητικής πρόθεσης, πρώτη φορά μετά την ανάδειξή της, σηματοδοτεί την εισαγωγή σε φάση έντασης των σχέσεων κυβέρνησης - διοικήσεων συστημικών τραπεζών.

  Ρεπορτάζ του Στάθη Σχινά στο βραδινό μαγκαζίνο του στο Κόκκινο 105,5
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της επίδειξης πνεύματος έλλειψης συνεργασίας, τουλάχιστον ορισμένων εκ των πιο ισχυρών Ελληνικών τραπεζών, με την κυβέρνηση.
Κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την δυσφορία τους για την σιωπηλή δράση κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο, τουλάχιστον τριών συστημικών τραπεζών, που προωθούσαν επενδυτικά προγράμματα αμοιβαίων κεφαλαίων Λουξεμβούργου, έχοντας ως αποτέλεσμα την εκροή κεφαλαίου από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει ιδιαίτερη ενόχληση από την κυβερνητική πλευρά για την μη έγκριση, στη θέση του δ/ντος συμβούλου της εθνικής τράπεζας, Γιώργου Μιχελή, από την αρχή εποπτείας της ΕΚΤ, καθώς δεν θεωρούνται άμοιροι ευθυνών για αυτή την απόφαση της ΕΚΤ ελληνικά τραπεζικά κέντρα.
Επίσης, έντονες είναι οι αντιδράσεις των τραπεζιτών για την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου της εθνικής, της κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για την ρύθμιση που είχε εισάγει για το θέμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, με τον ομώνυμο νόμο για την προστασία των δανειοληπτών.

http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου