Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Όλοι υπό την σκέπη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Λήγουν και οι τελευταίες κλαδικές



Σύντομα οι ατομικές συμβάσεις θα είναι παρελθόν μιας και θα επανέλθουν οι συλλογικές επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «θα είναι πιο ισχυρές από τις ατομικές που υπογράφονται τώρα»
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επεσήμανε επίσης πως η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα γίνει σε δύο δόσεις με την πρώτη να τοποθετείται χρονικά εντός του 2015 και την ολοκλήρωση μέσα στο 2016.
Στο ενδιάμεσο θα υπάρξει η δυνατότητα αύξησης των μισθών σε κάποιους κλάδους μέσω της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων.
Όπως επεσήμανε στο koutipandoras.gr ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, στην παρούσα φάση είναι ζήτημα αν εξακολουθούν να είναι σε ισχύ 4-5 κλαδικές συμβάσεις που και αυτές λήγουν, οπότε κρίνεται ως κατ' επείγουσα η επαναφορά των συλλογικών.
Σύμφωνα δε με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και της ΓΣΕΕ, καταγράφεται τσουνάμι ατομικών συμβάσεων ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά, κάτι που ο υπουργός χαρακτήρισε ως "μάχη οπισθοφυλακών" από πλευράς των εργοδοτών.
Τον κύκλο πάντως της υπογραφής νέων Συλλογικών Συμβάσεων άνοιξε η ΔΕΗ, στην οποία οι εργαζόμενοι υπέγραψαν σύμβαση τριετούς διάρκειας

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου