Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

100 δόσεις για εμάς, 56 δόσεις για τον Γκίκα



Την ώρα λοιπόν που άνεργοι, άφραγκοι, άντε και κάποιοι μπαταχτσήδες -για να μη χαλάσω το χατίρι μερικών- ψάχνονταν για το πώς θα τα φέρουν βόλτα με τις 100 και με τις 72 δόσεις, υπήρχε και ένας πέραν πάσης υποψίας κύριος που είχε βρει στα κρυφά και στα μουλωχτά τη λύση του προβλήματός του. Ούτε 100, ούτε 72. Έβαλε μπρος το κόλπο με τις 56 δόσεις και καθάρισε ο άνθρωπος.
του Πέτρου Κατσάκου
Σε τράπεζες δούλευε τόσα χρόνια, σιγά που δεν θα ήξερε τα ψιλά γράμματα του συστήματος. Αυτά που διαφημίζουν χρόνια τώρα όλες οι τράπεζες. Ειδικά προγράμματα εμβασμάτων έως και 10 χιλιάδων ευρώ που δεν ενεργοποιούν κανένα τραπεζικό και ελεγκτικό «σύστημα συναγερμού». Τόσα τέτοια προγράμματα είχε πουλήσει κατά τη διάρκεια της τραπεζικής του σταδιοδρομίας ο κύριος Γκίκας, σιγά που δεν θα τα χρησιμοποιούσε και για λογαριασμό του.
Είτε με εμβάσματα, είτε με το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλαπλών πιστωτικών καρτών σε φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη έχουν κάνει φτερά δισεκατομμύρια ευρώ κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιατί στο κάτω κάτω γι' αυτό υπάρχουν οι τράπεζες. Για να μην αναγκάζεσαι να φορτώνεις τους κόπους μιας ζωής σε μια σακούλα σκουπιδιών και να τρέχεις στις Άλπεις και στα Λουξεμβούργα με κίνδυνο να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών και των εισαγγελέων. Εύκολα, γρήγορα και προπαντός διακριτικά το ίδιο το σύστημα, που υποτίθεται πως αιμορραγεί και ζητά συνεχώς μεταγγίσεις, δίνει στους πελάτες του τα εργαλεία και τις ασφαλείς λύσεις ώστε να του πίνουν το αίμα χωρίς περιττές και αδιάκριτες ερωτήσεις. Σε δόσεις και σε πιστωτικές κάρτες των δέκα χιλιάδων ευρώ. Απλά, νόμιμα και νοικοκυρεμένα. Γιατί το μυστικό κρύβεται στις δόσεις.
«Έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω, έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο» δικαιολογήθηκε ο πρώην υπουργός μα άπαξ τραπεζίτης. Δεν έκανε και καμιά παρανομία ο χριστιανός, ούτε παραβίασε κανένα νόμο του κράτους. Απλώς χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα που χρόνια πούλαγε και ο ίδιος από την τράπεζα που εργαζόταν. «Ξενοιάζω» είναι ο χαριτωμένος και πολλά υποσχόμενος τίτλος του συγκεκριμένου προγράμματος που σου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρεις και από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή όσα χρήματα θέλεις σε «δόσεις» είτε για να σπουδάσεις τα παιδιά σου είτε για να αποφύγεις ενδεχόμενα «ατυχήματα».

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου