Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ΝΕΡΙΤ απειλεί την ΕΡΤ…



Με εκβιασμούς και απειλές επιχειρούν διοίκηση και εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δημιουργώντας εμπλοκή στο παρά πέντε της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Η αναβολή που πήρε τουλάχιστον έως την Δευτέρα η κατάθεση του νομοσχεδίου οφείλεται αφ’ ενός στις απαιτήσεις των δανειστών για ακριβή κοστολόγηση της επανασύστασης της ΕΡΤ, αφ’ ετέρου σε ένα οργιώδες παρασκήνιο τελεσιγράφων και απειλών μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ που προσλήφθηκαν με αμφιλεγόμενες διαδικασίες απειλούν να προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά της επαναπρόσληψης των απολυμένων, μπλοκάροντας ουσιαστικά την επιστροφή τους και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι προειδοποιήσεις για τις αγωγές ήρθαν μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της και την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για κατάθεση αμφισβητούμενων πτυχίων (γλωσσομάθειας, χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.).
Οι έλεγχοι για αδιαφανείς προσλήψεις αφορούν τόσο τη ΝΕΡΙΤ όσο και το ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ, καθώς και για τις δύο διαδικασίες προσλήψεων έχει γίνει πληθώρα καταγγελιών.
Αντιδράσεις, επίσης, και απειλές για έτερο κύμα αγωγών, προκαλεί και η προοπτική να ζητηθούν πίσω οι αποζημιώσεις όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ και εν συνεχεία μεταπήδησαν στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ.
Την ίδια ώρα, φρένο στα κυβερνητικά σχέδια επιχειρεί να βάλει και η διοίκηση Μάη της ΝΕΡΙΤ, διεκδικώντας να αποτελέσει ο σημερινός φορέας το όχημα και ενδιάμεσο σχήμα για τη μετάβαση στη νέα ΕΡΤ.
Η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ συνδέεται άμεσα με τις «μαύρες τρύπες» που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση στα οικονομικά του φορέα και, στην ουσία, στόχος είναι να καλυφθούν διά της «ομαλής μετάβασης» οι όποιες παρατυπίες και να μην υπάρξει αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για την διαχείριση των τελευταίων μηνών.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου