Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έξαλλοι οι καθηγητές της Κέρκυρας: Απολύσεις ακόμα και για αδικήματα υπό... διερεύνηση!

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές της Κέρκυρας, με πρόταση για μόνιμη κατάληψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μην αποσταλούν λίστες καθηγητών στην κυβέρνηση.
Η αντίδραση αυτή προκλήθηκε μετά από υπερεπείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο ζητά τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών προς απόλυση, όχι μόνο αυτών στους οποίους επιβλήθηκαν οι ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης, αλλά ακόμα και όσων έχουν παραπεμφθεί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς να έχουν ακόμα αποφανθεί για την ενοχή τους.
Κατάληψη διαρκείας στη Δευτεροβάθμια
Ήδη, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κατέλαβε τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθώς πληροφορήθηκε ότι ήδη συντάσσεται ο σχετικός κατάλογος από υπαλλήλους της υπηρεσίας, και μπλόκαρε τη διαδικασία. Θα το επαναλάβει και αύριο Πέμπτη στο πλαίσιο της στάσης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους καθηγητές της Κέρκυρας να παραστούν στην κινητοποίηση, καθώς και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ. Στόχος, η μόνιμη και για όσο χρειάζεται παρουσία επιτροπής κατάληψης στην Δ/νση Β/θμιας: «Αυτοί που θέλουν κουκουλοφόρους στην εκπαίδευση δε θα τους βρουν στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας και θα το διασφαλίσουμε αυτό με όποιο κόστος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Διώξεις απίστευτες!
Τα αδικήματα (;) τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα διώξεων της κυβέρνησης, είναι μεταξύ άλλων:
• Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
• Χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας.
• Εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας.
• Φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην Υπηρεσία.
Ακόμα και για αδικήματα υπό διερεύνηση!
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, οι περιπτώσεις αυτές προβλέπονται να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία σύμφωνα με το Μνημόνιο 3 το οποίο θα «πάρει αμπάριζα» ακόμα και όσους καθηγητές τελούν υπό διερεύνηση για την τεκμηρίωση ή απόρριψη των κατηγοριών για τα αδικήματα αυτά!!!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην κατεπείγουσα πρόσκληση: «Περιπτώσεις αυτοδίκαιης αργίας προβλέπονται ήδη από τον ισχύοντα αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (ν.3528/2007) για υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί από ποινικά δικαστήρια ή αποφάσεις υπηρεσιακού συμβουλίου με ποινή την οριστική παύση. Δυνητική αργία προβλέπεται από το Δ.Κ «αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι» ακόμη και σε περιπτώσεις που ο υπάλληλος είναι σε πειθαρχική δίωξη, η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει. Το καινούργιο και βαθύτατα αντιδημοκρατικό είναι ότι η ισχύουσα «δυνητική αργία» σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων υπό διερεύνηση (που έτσι και αλλιώς ακυρώνει στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας) μετατρέπεται σε υποχρεωτική αργία. Με άλλα λόγια πρόκειται για μία ανατροπή που αν εφαρμοστεί θα μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε ζούγκλα, αφού οποιοσδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να καταγγείλει υπάλληλο και να στερήσει το ψωμί του για όσο καιρό (που καμιά φορά μπορεί να είναι χρόνια) διερευνάται ή υπόθεσή του».
Κυβερνητική τρομοκρατία...
Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι εκτός από την ανοικτή τρομοκρατία της κυβέρνησης, το ζητούμενο είναι να εξευρεθεί με οποιαδήποτε τρόπο ο συμφωνηθείς με την τρόικα αριθμός των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι το 2015 πρέπει να απολυθεί: «Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί την απαρχή του μεγάλου κύματος απολύσεων που θα έλθει στην εκπαίδευση με τις συγχωνεύσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου που έχει εξαγγελθεί με στόχο τη δημιουργία υπεράριθμων συναδέλφων».
Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κάνει λόγο για προκλητικό αυταρχισμό που θυμίζει μετεμφυλιακές εποχές και καλεί την Ομοσπονδία του κλάδου να κηρύξει εντός της εβδομάδας γενικές συνελεύσεις και συνέλευση προέδρων, ώστε ο κλάδος να αποκρούσει αυτή τη βάρβαρη, όπως τη χαρακτηρίζει, πολιτική.

πηγη CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου