Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αγανάκτηση εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας κατά Σπύρου, για τα περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

skourtis
Διάβημα διαμαρτυρίας από τους δημοτικούς υπαλλήλους στην αντιπεριφέρεια. Ανεπίτρεπτες χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Αρχικά οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο καθώς βρίσκονται σε 48ωρη απεργία κατά των νέων μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση. Στη συνέχεια, και με αφορμή το βίντεο του corfupress από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (όπου και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου), οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μεταβούν σύσσωμοι στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και πελατειακής σχέσης εργαζομένων και ηγεσίας στους Δήμους.
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και συνομίλησε μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα τους να μην μείνει στο δρόμο κανείς εργαζόμενος. Μάλιστα διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις του κ. Σπύρου, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι της άποψης η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει λογική επιχειρηματία και υπογράμμισε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και κατανοεί την αγωνία των εργαζομένων. “Εγώ δεν είμαι υπέρ της άκρατης ιδιωτικοποίησης σε όλα, θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στην περιφέρεια υπερβάλλουν εαυτό και το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για το δήμο. Δεν θέλω η Τ.Α. να έχει την λογική επιχειρηματία, κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν και από άλλους αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας και να πεταχτούν εργαζόμενοι στο δρόμο” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας.
Στη συνέχεια μάλιστα δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων του συλλόγου ΟΤΑ Κέρκυρας προκειμένου να συζητήσει εκτενέστερα μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
skourtis2
Εργαζόμενοι: Ανεπίτρεπτες δηλώσεις...
Είμαστε σήμερα στην αντιπεριφέρεια για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, δήλωσε ο πρόεδρος του κλάδου Φώτης Σκούρτης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του πολύ περισσότερο για τα περί εργαζομένων – εκλογικών πελατών των δημάρχων. “Δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες δηλώσεις και αναφορές για τεράστια ποσά που δαπανάμε για την καθαριότητα, παρακολουθήσαμε το βίντεο και νομίζω ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κατανόησε τις θέσεις μας και μας εξέφρασε την συμπαράστασή του” κατέληξε.
Από την πλευρά του και ο επικεφαλής της ΔΑΣ – ΟΤΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου υπήρξε αιχμηρός στις δηλώσεις του: “Με την χθεσινή ψήφιση των νέων μέτρων ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρόκειται περί υποκρισίας γιατί τα δύσκολα έχουν ήδη αρχίσει μόνο για τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να τους πάρουν και τα ελάχιστα που τους απέμειναν. Τώρα θέλουν να βάλουν χέρι και στη δημόσια περιουσία. Σε αυτή τη λογική είναι και η δήλωση του περιφερειάρχη ότι η καθαριότητα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες. Το εργατικό κίνημα έχει την πλήρη ευθύνη τώρα και δεν πρέπει να επιτρέψει σε αυτούς τους κυρίους να νομίζουν ότι τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορούν να τα ποδοπατήσουν όποτε θέλουν. Η απάντηση θα δοθεί με σκληρότερους αγώνες και θα δούμε αν αυτά τα μέτρα μπορούν να περάσουν στην πράξη”.
Συνεχίζεται η απεργία του κλάδου
Συνεχίζεται και την Παρασκευή η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων ενώ το Σάββατο και την Κυριακή έχει αποφασιστεί πρόσθετη αποχή από τα καθήκοντά τους. Την Παρασκευή 9/11 ο κλάδος θα πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση, στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, προκειμένου – όπως δήλωσε ο πρόεδρος Φ. Σκούρτης – “να αντιδράσουμε στα βάρβαρα αυτά μέτρα και να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας”.

πηγη CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου